Index / tech / OpenSSL View Cert Informatie

Share This Post

tech

OpenSSL View Cert Informatie

Internet commerce wordt steeds meer in een snel tempo, en de behoefte aan veiligheid blijft van belang voor iedereen die kopen en verkopen in cyberspace te zijn. OpenSSL, van het OpenSSL Project, biedt een scala aan security functionaliteit en is bes

Advertisement

Internet commerce wordt steeds meer in een snel tempo, en de behoefte aan veiligheid blijft van belang voor iedereen die kopen en verkopen in cyberspace te zijn. OpenSSL, van het OpenSSL Project, biedt een scala aan security functionaliteit en is beschikbaar als een gratis download voor Windows en Linux-platforms.

Wat is een OpenSSL-certificaat?

OpenSSL kan worden gebruikt om digitale certificaten, die eigenlijk gecodeerde bestanden met informatie over de eigenaar en de uitgever van het certificaat te creƫren. Een certificaat wordt gebruikt om de identiteit van een server of een individu verifiƫren, digitaal spreken. Veel van deze uitwisseling wordt uitgevoerd door software, onbekend bij de gebruiker.

Bekijk Certificaatinformatie

Om de actuele informatie in het certificaat bestand te bekijken, gebruikt u de volgende opdracht bij de Windows of Linux opdrachtprompt:

openssl x509 -tekst -noout -in targetcert.pem

Dit commando zal de inhoud van het targetcert.pem bestand weer te geven in gemakkelijk leesbaar formaat. De -tekst optie vertelt OpenSSL om de inhoud als tekst weer te geven, terwijl de -noout optie zorgt ervoor dat de software niet op de gecodeerde versie weer te geven.

Bekijk Certificate Signer Information

De volgende opdracht bij de Windows of Linux command prompt u informatie over de ondertekenaar van het certificaat weer te geven:

openssl x509 -in targetcert.pem -noout -issuer

Dit commando vertelt OpenSSL de targetcert.pem bestand te lezen en alleen de naam van de ondertekenaar in tekstformaat weer te geven. Het toevoegen van de "--issuer_hash" optie om de lijn zou de productie van een hash digest (numerieke waarde) van de naam van de ondertekenaar.

Share This Post