Index / Bedrijf / Op welke manieren kunnen het begrotingsproces Incentives voor onethisch gedrag te maken?

Share This Post

Bedrijf

Op welke manieren kunnen het begrotingsproces Incentives voor onethisch gedrag te maken?

Een succesvolle budget is een ondersteund door het management team en ervaren door alle medewerkers als een instrument om te voldoen aan doelen, niet als een druk apparaat. Hoewel er is niet te ontkennen dat een jaarlijkse begroting is van cruciaal b

AdvertisementEen succesvolle budget is een ondersteund door het management team en ervaren door alle medewerkers als een instrument om te voldoen aan doelen, niet als een druk apparaat. Hoewel er is niet te ontkennen dat een jaarlijkse begroting is van cruciaal belang om te voldoen aan de lange termijn financiële doelstellingen, het beleid en de procedures die druk kan onethisch gedrag, zoals het wijzigen of verbergen van belangrijke informatie, vulling en het einde van het jaar de uitgaven die de effectiviteit ervan te verminderen stimuleren te creëren.

Collaborative Samenwerking Issues

Voor veel bedrijven, de budgettering proces omvat managers uit alle afdelingen. Hoewel participatief budgetteren geeft afdelingshoofden een stem in de ontwikkeling van de begroting, ligt de nadruk op het voldoen aan algemene doelstellingen, niet individuele afdeling moet of doelen. Constructieve samenwerking, die vaak gaat om opofferingen of bezuinigingen op sommige afdelingen om meer geld voor andere afdelingen, kan een stimulans om een ​​aanvankelijke begroting verzoek blazen geworden. In het algemeen is het doel om het budget van de afdeling echt nodig te krijgen.

doel boeten

Business rules die bestuurlijke prestaties vooral beoordelen op hoe goed een afdeling functioneert binnen haar jaarlijkse begroting kan leiden tot onethisch gedrag. De kwestie heeft vaak betrekking op het opofferen van de lange-termen doelen op korte termijn prestaties doelstellingen te voldoen. Kan bijvoorbeeld een productiemanager besluiten te vervangen door een lagere kwaliteit - en lagere kosten - materialen te blijven binnen het budget, snijd de wekelijkse werkuren sommige werknemers 'of vertragen preventief onderhoud. Hoewel deze acties op korte termijn budget prestaties kunnen verbeteren, kan elke ook negatieve effecten op lange termijn.

onjuiste veronderstellingen

Met behulp van al te optimistische prognoses of brede statistieken industrie om een ​​bedrijf budget niet alleen kan leiden tot fouten en onnauwkeurigheden te creëren, maar ook kan de druk die leiden tot onethisch gedrag in zowel managers en medewerkers te creëren. Dit kan vooral lastig zijn als upper-level management verwachtingen voorspelling winststijging druk te bereiken. Potentiële gedrag kunnen zijn scherpe hoeken, het nemen van shortcuts, vervalsing van documenten, zoals door het verbergen van verliezen, en ontspannende veiligheidsrichtlijnen compliance.

uitgaven gedrag

Een onbuigzame budgettering proces dat een duidelijke start-en-stop-point kan leiden tot onethisch gedrag die regelmatig plaatsvinden op het einde van elk boekjaar heeft. Meestal een 'use it or lose it "filosofie of de verwachting dat een overschot in een jaar zal resulteren in een lagere toewijzing het volgend jaar leidt tot het einde van het jaar de uitgaven. Ongeacht of deze uitgaven weerspiegelt echte behoeften van het bedrijfsleven, het is meestal niet overeen met wat er in de begroting.

Share This Post