Index / Gezondheid / Oorzaken van Trigger Finger

Share This Post

Gezondheid

Oorzaken van Trigger Finger

Als u een vinger die stokken, kliks, knalt of sloten wanneer u probeert om het recht te maken, kun je trigger finger te hebben. Deze gemeenschappelijke, pijnlijke aandoening ontstaat wanneer een pees aan de onderzijde van de vinger niet gemakkelijk g

AdvertisementAls u een vinger die stokken, kliks, knalt of sloten wanneer u probeert om het recht te maken, kun je trigger finger te hebben. Deze gemeenschappelijke, pijnlijke aandoening ontstaat wanneer een pees aan de onderzijde van de vinger niet gemakkelijk glijden door de mantel eromheen. Meestal gebeurt dat wanneer de mantel geïrriteerd en ontstoken, waardoor de opening te klein voor de pees vrij kan bewegen. De ontsteking die trigger finger ten grondslag ligt kan verschillende oorzaken hebben.

spanning

Volgens de medewerkers van de Mayo Clinic.com, overmatig gebruik of het uitpersen van uw handen en vingers kan het slijmvlies van de peesschede irriteren, waardoor het ontstoken raken. Een gezwollen, ontstoken omhulsel vermindert de beschikbare ruimte voor de pees. De stam van glijden door de te strakke schede kan dan irriteren de pees zelf. Daardoor kan het knobbeltjes, die kan het nog moeilijker voor de pees te glijden door de schede te ontwikkelen, volgens de American Society for Chirurgie van de hand (ASSH). Als het omhulsel genoeg wordt beperkt of een knobbel groeit groot genoeg is, kan de vinger niet helemaal recht.

In een onderzoek van het National Institute of Occupational Safety and Health, de gerapporteerde grootste risico's voor aandoeningen zoals trigger finger kwam van banen die uitgesproken trillingen veroorzaken in de handen of vereist het gebruik van grote kracht bij het werken met de handen. Zelfs langdurig gebruik van elektrisch gereedschap kon genoeg trillingen en stress veroorzaken aan de pezen irriteren in je handen.

bepaalde ziekten

De Cleveland Clinic meldt dat de effecten van bepaalde inflammatoire aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, diabetes en jicht, kan uitstrekken tot pezen in de hand, het veroorzaken of verergeren trekkervinger.

Leeftijd en geslacht

Volgens de auteurs schrijven in het British Medical Journal, trigger finger is het meest waarschijnlijk aan de oppervlakte in mensen leeftijden van 40 tot 60. De auteurs melden ook dat de vrouwen zijn zes keer meer kans dan mannen om trigger finger te ontwikkelen. Dus, zeker als je je handen teveel of een ontstekingsziekte, uw leeftijd en geslacht kun je nog meer kans om trigger finger te ontwikkelen.

Symptomen kunnen beginnen na een periode van overmatig gebruik, of ze kunnen beginnen zonder bekende reden. Als ze ernstiger worden of te lang duren, kan u behandeling nodig hebben. Volgens de ASSH, onder meer voorkomende behandelingen rusten je vinger, die gewoonlijk door spalken, nemen over-the-counter pijnstillers, en mogelijk krijgen van een steroïde injectie. Indien deze behandelingen falen, kan een operatie nodig om de huls loslaten zodat de pees vrij bewegen nogmaals. (Zie referentie 5)

Share This Post