Index / Gezondheid / Oorzaken van Fluid op de hersenen

Share This Post

Gezondheid

Oorzaken van Fluid op de hersenen

Vocht in de hersenen - ook aangeduid als waterhoofd of, meer formeel hyrdocephalus - is een ernstige aandoening die onmiddellijke behandeling vereist. Terwijl ieder van ons hebben een natuurlijke hoeveelheid cerebrospinale vloeistof, of CSF, rond onz

Advertisement

Vocht in de hersenen - ook aangeduid als waterhoofd of, meer formeel hyrdocephalus - is een ernstige aandoening die onmiddellijke behandeling vereist. Terwijl ieder van ons hebben een natuurlijke hoeveelheid cerebrospinale vloeistof, of CSF, rond onze hersenen en ruggenmerg, met overtollige vloeistof kan de ruimten rond de ventrikels veroorzaken in de hersenen te verruimen. Wanneer dit gebeurt, wordt extra druk op het weefsel van de hersenen en kan aanzienlijke schade veroorzaken.

Artsen en wetenschappers niet helemaal begrijpen waterhoofd. Ze weet van een handvol van oorzaken, maar deze lijst is niet all-inclusive, omdat er lijkt een aantal andere niet-geïdentificeerde oorzaken zijn.

Erfelijke genetische afwijkingen

Vocht in de hersenen kan worden veroorzaakt door een genetische onbalans. Een voorbeeld is een aandoening bekend als aqueductal stenose, waarbij het smalle kanaal tussen twee ventrikels van de hersenen wordt geblokkeerd. Omdat de vloeistof niet door de kanalen kunnen passeren, wordt deze opgeslagen en niveaus van CSF rond de hersenen verhogen.

ontwikkelingsstoornissen

Wetenschappers hebben vastgesteld dat er een paar ontwikkelingsstoornissen die het risico van een ontwikkeling hydrocephalus verhogen. Deze omvatten spina bifida, encefalocele en andere neurologisch gerelateerde ziekten die invloed hebben op de hersenen, ruggengraat en cerebrospinale vloeistof.

gecontracteerd Ziekten

Er zijn verschillende ziekten die de cerebrospinale vloeistof kan vallen. Meningitis is waarschijnlijk vocht in de hersenen veroorzaken.

Traumatische Head Verwondingen

Traumatisch hoofdletsel, zoals die veroorzaakt door ongelukken en hersenschudding mag niet alleen subarachnoïdale hemmorhaging hydrocephalus maar ook veroorzaken. Deze verwondingen meestal beschadigen ventrikels en maken het onmogelijk voor de CSF aan het gebied rond de hersenen verlaten.

Behandelingsvloeistof op de hersenen

De behandelingen voor fluïdum op de hersenen verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van de oorzaak. De meest gebruikelijke behandeling is de chirurgische plaatsing van een shunt waardoor de CB stromen naar een ander gebied van het lichaam en wordt opgenomen door de bloedsomloop.

In zeer zeldzame gevallen kunnen artsen een kleine tool gebruiken om een ​​gat te maken in het ventrikel, zodat de vloeistof kan bypass wat de oorzaak is van de blokkade. Deze behandeling is niet haalbaar voor de meeste mensen die lijden aan een waterhoofd.

Share This Post