Index / Cars / Oorzaken van Failure Met een drijfstang

Share This Post

Cars

Oorzaken van Failure Met een drijfstang

De drijfstang verbindt de knoppen de krukas. Het zet de lineaire beweging van de knoppen de draaibeweging van de krukas. Op elke slag wordt de drijfstang gestrekt en samengeperst. Deze druk, plus andere factoren, kan de drijfstang breken. De gebroken

AdvertisementDe drijfstang verbindt de knoppen de krukas. Het zet de lineaire beweging van de knoppen de draaibeweging van de krukas. Op elke slag wordt de drijfstang gestrekt en samengeperst. Deze druk, plus andere factoren, kan de drijfstang breken. De gebroken stang kan gaan door het motorblok volledig, verpest de motor - ". Gooien van een staaf" een aandoening die bekend staat als

Vermoeidheid

Vermoeidheid is de belangrijkste oorzaak van gebroken drijfstangen - vooral bij oudere motoren. De constante druk tijdens de arbeidsslag en strekken tijdens de uitlaatslag, meer dan duizend keer per minuut, uiteindelijk draagt ​​het metaal uit en het wordt bros en uiteindelijk breekt. Als de olie laag is of vuil is, kan dit proces versnellen. Als de motor draait warm kan ook het proces versnellen. Soms is een vrij nieuwe motor kan vermoeid drijfstangen hebben als het is een herbouwde motor en de monteur gebruikt goedkope onderdelen of de verkeerde onderdelen voor de motor.

pin Failure

De pin die de drijfstang wordt aangesloten op de zuiger (genaamd de zuiger pin, pols pin of zuigerpen) krijgt veel slijtage. Als deze pen klikt de drijfstang niet meer aan de motor. Voor sommige motoren resulteert dit in katastrofisch motorstoring - de drijfstang gaat door het motorblok of de krukas wordt gebogen - maar voor sommige motoren veroorzaakt slechts een dramatisch verlies van de macht. Als de motor onmiddellijk wordt gestopt na de pen breekt het misschien mogelijk om de motor te slaan.

Over Revving

Over toeren is de belangrijkste oorzaak van storingen drijfstang in nieuwe en krachtige motoren. Als de toerenteller raakt de rode - zelfs kort - de drijfstangen in gevaar te breken. Dit komt omdat de krachten die op een drijfstang drastisch toenemen bij hoge toerentallen. Het maakt niet uit of de toerenteller gaat in het rood, omdat de auto rijdt met hoge snelheid, gaat te snel in een lage versnelling of is gewoon te snel, omdat het gaspedaal te ver, terwijl de auto is in neutraliteit wordt gedrukt -de stress is gewoon te hoog bij extreem hoge toerentallen.

Hydrolock

Hydrolock is een vervorming van de drijfstang veroorzaakt wanneer water in de zuigerkamer wordt. Dit gebeurt meestal nadat de auto is door diep water is gereden, zoals een ondergelopen straat. Als er maar een beetje water in de cilinder van de auto maakt een kloppend of tikkend geluid en het kan worden gerepareerd (hebben het water genomen en de pakkingen vervangen), maar als er genoeg water krijgt in de cilinder die het neemt alle beschikbare ruimte op vonk tijd zal de drijfstang buigen of breken. Hydrolock komt veel vaker voor in boten dan in auto's, omdat boten altijd worden bediend rond het water.

Share This Post