Index / Onderwijs / Onderwerpen voor een Ph.D. in Economics

Share This Post

Onderwijs

Onderwerpen voor een Ph.D. in Economics

Onderzoekers en Ph.D. kandidaten in de economie te bestuderen een breed scala van mogelijke onderwerpen. Sommigen kiezen ervoor om zich te concentreren op universele thema's die de economie beïnvloeden als geheel. Anderen kunnen zich richten op meer

AdvertisementOnderzoekers en Ph.D. kandidaten in de economie te bestuderen een breed scala van mogelijke onderwerpen. Sommigen kiezen ervoor om zich te concentreren op universele thema's die de economie beïnvloeden als geheel. Anderen kunnen zich richten op meer specifieke gebieden van de economie, zoals de prijsstelling en op de vraag naar een bepaald product of dienst. Terwijl de meeste mensen zijn ingevoerd om de economie aan een politiek perspectief en zijn bekend met grotere kwesties zoals werkgelegenheid en belastingen, afgestudeerde studenten op zoek naar inzichten uit een breed scala aan onderwerpen - bijvoorbeeld van de prijs van koffie en wijn op de markt voor tweedehands kleding.

Onderzoek naar Arbeid en lonen

Meestal wordt het publiek bezighouden met economische kwesties die de samenleving beïnvloeden als geheel en is vertrouwd met thema's als arbeid en werkgelegenheid. Brigham Frandsen, een Ph.D. kandidaat aan het Massachusetts Institute of Technology, schreef zijn proefschrift over het effect van organisatiegraad op de lonen en de werkgelegenheid, en hij vond dat de organisatiegraad kan resulteren in hogere lonen onder laagopgeleide werknemers, maar vaak met het risico van loon stagnatie tussen hoge en midden- tiered werknemers. Oleg Itskhoki, een Ph.D. kandidaat aan Harvard, onderzocht de effecten van de internationale handel en arbeid, en toonde aan dat de handel partnerschappen kunnen profiteren werkgelegenheid in verschillende landen, maar kan ook laten beroepsbevolking van een land kwetsbaar voor de economische teruggang die haar handelspartners ervaring.

Onderzoek naar illegale markten

Hoewel kwesties met betrekking tot de reguliere economie nieuws kan domineren, het bestuderen van sectoren die niet zo zwaar hebben onderzocht kan net zo de moeite waard. Een voorbeeld hiervan is de illegale economie. Melissa Dell deed dit precies in haar Ph.D. proefschrift aan thesis MIT Dell onderzoekt de economische gevolgen van de rechtshandhaving optreden tegen de drugshandel in Mexico. Verrassend, haar paper suggereert dat hardhandig optreden door de rechtshandhaving op de drugshandel kan resulteren in meer, niet minder, geweld, als rivaal misdaad organisaties proberen onlangs in beslag genomen routes vast te leggen voor zichzelf. Een ander voorbeeld komt van David Harrington, een professor aan Kenyon College, die aantoonde dat betrouwbare online ticket automaten plaatsen waar gebruikers kunnen kopen en opnieuw te verkopen tickets voor uitverkochte evenementen, kan bijdragen tot het verminderen van illegale ticket scalperen.

interdisciplinair Research

Omdat de economische principes van toepassing zijn op zoveel aspecten van de samenleving zijn, is het niet ongewoon om een ​​proefschrift dat twee of meer disciplines overspant zien. Bijvoorbeeld, Steven Levitt, een vooraanstaand econoom aan de Universiteit van Chicago, trok op tal van politieke wetenschappen teksten zijn proefschrift over de economie van de stemming en de verkiezingen te ondersteunen. Deze aanpak heeft niet alleen invloed op het werk Levitt als een geleerde, maar ook als co-auteur van de populaire 'Freakonomics' book serie, die economie benadert door het stellen van onconventionele vragen. Bijvoorbeeld, Levitt vraagt, "als drugsdealers maken zo veel geld, waarom doen ze nog steeds wonen bij hun moeder? ' Hij en co-auther Stephen Dubner, waaruit blijkt dat aan de economische en sociologische gegevens, dat het omgaan drugs is niet zo lucratief als het op televisie en media verschijnt.

Aanvullende overwegingen

Iets om te overwegen wanneer het beslissen over een onderwerp is het bedrag van de reeds beschikbare informatie. Een gemeenschappelijk onderwerp - zoals proefschrift Frandsen op vakbonden - een onderzoeker voor detail nodig hebben en reageren op een groot aantal teksten van geleerden die reeds over dit onderwerp heb geschreven. Omgekeerd kan een meer specifiek onderwerp, zoals proefschrift Melissa Dell op de drugshandel, primaire eisen, hands-on onderzoek, minder economen de kwestie grondig hebben onderzocht. Ook informatie over illegale of onconventionele markten wellicht alleen beschikbaar door middel van interviews en enquêtes, zoals gegevens over de prijsstelling, arbeid en output niet direct beschikbaar van de traditionele verkooppunten zal zijn.

Share This Post