Index / Gezondheid / Om uw gezondheid: 12 essentiële vitaminen en mineralen

Share This Post

Gezondheid

Om uw gezondheid: 12 essentiële vitaminen en mineralen

Overzicht Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor de menselijke gezondheid en wellness, helpen met lichaamsfuncties en bescherming tegen ziekte. Als u niet beschikt over een vitaminegebrek hebben en eet een gevarieerde voeding rijk aan voedingsst

Advertisement

Overzicht

Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor de menselijke gezondheid en wellness, helpen met lichaamsfuncties en bescherming tegen ziekte. Als u niet beschikt over een vitaminegebrek hebben en eet een gevarieerde voeding rijk aan voedingsstoffen, waarschijnlijk krijg je voldoende vitamines en mineralen natuurlijk. Maar als je zoals veel mensen die u beknibbelen op een aantal van de noodzakelijke voedingsmiddelen, kan het nodig zijn om supplementen te nemen of wijzigen van uw dieet of levensstijl. eHow sprak met Roxanne Sukol, de medisch directeur van de Cleveland Clinic Wellness Enterprise, over de meest essentiële vitaminen en mineralen voor uw gezondheid - en hoe u ze kunt krijgen.

Vitamine D

Vitamine D helpt het lichaam calcium op te nemen, waarbij de botten sterk houdt. Het helpt ook spieren en zenuwen functioneren en beschermt tegen bacteriën en virussen. De beste manier om voldoende vitamine D te krijgen is krijgt 10 minuten zonlicht per dag, zegt Sukol. Vergeet niet extra waakzaam te zijn over het krijgen van zon tijdens de wintermaanden, wanneer mensen de neiging om binnen te blijven, meer te zijn. Mensen met een donkere huidskleur moeten ook meer tijd doorbrengen in de zon om een ​​voldoende hoeveelheid te absorberen vitamine D.

Ijzer

IJzer is een belangrijk element voor de meeste proteïnen en enzymen en helpt bij het verplaatsen van zuurstof door het lichaam en de celgroei. Voedingsmiddelen rijk aan ijzer bevatten sojabonen, linzen en oesters. Ontbijtgranen en havermout zijn ook verrijkt met ijzer. De enige mensen die een vitamine supplement moet nemen met ijzer zijn vrouwen menstrueren leeftijd of degenen die zijn gediagnosticeerd met een ijzertekort, zegt Sukol. Als je moe en worden steeds vaker ziek, zou u uw arts vragen om uw ijzergehalte meten.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor de veroudering en weefselschade. Vitamine C maakt collageen, waardoor wondheling. "Vitamine C is een onderdeel van onze bindweefsel. Als er niet genoeg is, kan ons tandvlees bloedt, of we kunnen blauwe plekken of bezuinigingen die niet snel zal genezen," zegt Sukol. Mensen die een dieet met fruit en groenten te eten niet een supplement nodig, tenzij ze een tekort. Maar Sukol zegt: Vitamine C is niet bewezen om te helpen bij het voorkomen van verkoudheden.

vitamine A

Vitamine A helpt visie, het immuunsysteem en celgroei en ligt in vlees, groenten en fruit. Eén type vitamine A, bekend als beta-caroteen, wordt in oranje groenten zoals squash, pompoenen en wortelen. Omdat vitamine A is in vet oplosbaar, koken uw groenten met een scheutje olijfolie in een pan, zegt Sukol. U kunt kopen beta-caroteen supplementen, maar Sukol niet een synthetische vorm van vitamine A bekend als retinylpalmitaat, die ernstige problemen bij bepaalde mensen met inbegrip van rokers en mensen blootgesteld aan asbest kan geval raden.

Thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3)

Vitamine B1, B2 en B3, ook wel bekend als thiamine, riboflavine en niacine, zijn in een groep van B-vitamines die helpen om koolhydraten om te zetten in suiker om je lichaam brandstof. Deze vitamines om uw huid, haar, ogen en de lever gezond, je immuunsysteem sterk en bloedsomloop systeem draait. U kunt deze vitaminen in vlees, granen en groenten te krijgen. De meeste mensen hebben geen tekortkomingen in deze vitaminen te ontwikkelen omdat er zo veel granen zijn verrijkt met hen, zegt Sukol. Maar als je dieet bestaat uit meestal wit voedsel, kan het helpen om beter te eten of supplementen.

foliumzuur

Foliumzuur helpt het lichaam maakt nieuwe cellen en is vooral van vitaal belang voor zuigelingen en zwangere vrouwen die een snelle celdeling. Alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd moet een foliumzuur supplement te nemen, Sukol zegt, zeker als je wilt zwanger te zijn binnen de komende 10 jaar. Folaattekort hebben geleid tot de geboorteafwijking bekend als spina bifida en kan de kans op kanker bij kinderen te verhogen. Vandaag de dag is de bloem verrijkt met foliumzuur, maar je kunt ook het op natuurlijke wijze door het eten van volle granen zoals linzen en groene bladgroenten.

vitamine B12

Vitamine B12 helpt om rode bloedcellen en helpt bij de hersenfunctie en het maken van DNA. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A zijn onder andere mosselen en lever. Deze vitamine moet zuur in de maag voor het lichaam te absorberen, zodat een aantal mensen, zoals ouderen, mensen die maagzuurremmers, of mensen nemen op de diabetische medicijn Metformine kan problemen verwerken, zegt Sukol. Als je van die populatie of voelen zich moe of chagrijnig, wilt u misschien uw arts controleer je B12 niveaus. Vitamine B12 tekorten kunnen ook geheugenverlies en tintelingen of gevoelloosheid in de voeten veroorzaken.

vitamine B6

Vitamine B6 helpt het lichaam enzymreacties, vooral in het metaboliseren van eiwitten. Het is ook nodig om bepaalde neurotransmitters, zoals serotonine, een stemmingsstabilisator synthetiseren, en het helpt bij de vorming van myeline, de vette schede die zenuwen isoleert en maakt ze soepel werken, zegt Sukol. Iemand met een tekort aan vitamine B6 kan schokkerige bewegingen of gevoelloosheid in de benen. U kunt vitamine B6 krijgen door het eten van volle granen, bonen, linzen, groenten en vlees.

vitamine E

Vitamine E is een antioxidant die beschermt tegen celbeschadiging veroorzaakt door vrije radicalen. Het helpt ook voorkomen dat het bloed stolt in vaten. U kunt vitamine E uit zaden en noten te krijgen. Als u een supplement te nemen, in gedachten houden dat hogere doses vitamine E supplementen zijn in verband gebracht met hart complicaties bij mannen die nemen statines om cholesterol te verlagen, zegt Sukol. Als u het nemen van een multivitamine, ook kijken naar hoeveel vitamine E is in het. Als het meer dan 400 IU, stoppen met het gebruik, zegt Sukol.

vitamine K

Vitamine K helpt het lichaam stollen van bloed die de controle bloeden helpt. De beste bronnen van vitamine K zijn donkergroene groenten zoals peterselie, boerenkool, spinazie, spruitjes, snijbiet, broccoli, en mosterd greens. "Ik zou niet mensen adviseren om een ​​vitamine K supplement te nemen," zegt Sukol. "Ik zou aanraden ze eten voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K." Vitamine K supplementen kan interfereren met bepaalde medicijnen, vooral als je op een bloedverdunner.

Calcium

Calcium zorgt voor het behoud van sterke botten en helpt de spieren en zenuwen. Er zijn ook aanwijzingen dat calcium verbetert prikkelbaarheid, begeertes en krampen in verband met het premenstrueel syndroom. Het is het beste om calcium te krijgen door middel van voedsel, maar een aanvulling kan werken voor diegenen die lactose-intolerant of krijgen niet genoeg calcium in hun dieet, zegt Sukol.

Magnesium

Magnesium helpt bij honderden biochemische reacties in het lichaam en ter handhaving van spieren en zenuwen. Het helpt ook het immuunsysteem en houdt de botten sterk. Magnesium kan ook fungeren als een relaxer voor het slapen gaan, zegt Sukol. U kunt magnesium in koffie, thee, fruit en cacao en door het eten van groene bladgroenten en volle granen zoals tarwezemelen. Als je eet verwerkte voedingsmiddelen of op een no-carb dieet, kan uw arts magnesium supplementen voorschrijven. Echter, mensen met een nierfunctie problemen moeten niet magnesium supplementen te nemen, zegt Sukol.

Share This Post