Index / Gezondheid / Oefeningen voor een lui oog

Share This Post

Gezondheid

Oefeningen voor een lui oog

Wist u dat amblyopie of "lui oog," is de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies voor mensen onder de 40? Gelukkig is het mogelijk om een ​​lui oog corrigeren door krachtiger spieren en verbinding aan de hersenen door middel van een reeks

Advertisement

Wist u dat amblyopie of "lui oog," is de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies voor mensen onder de 40? Gelukkig is het mogelijk om een ​​lui oog corrigeren door krachtiger spieren en verbinding aan de hersenen door middel van een reeks oefeningen. Deze oefeningen voor een lui oog moet worden gedaan in combinatie met de behandeling van uw oogarts en met zijn medeweten en toestemming.

Ooglapje

De meest voorkomende vorm van behandeling voor een lui oog is de sterkere oog met oog patch (of vervaging druppels of corrigerende lens) om de lui oog dwingen om harder te werken en verhogen de communicatie met de hersenen uitschakelen. De tijdsduur dat een ooglapje te worden gedragen zal worden voorgeschreven door uw arts.

Rolling, Bundeling en Tracking

Zodra het dominante oog is bedekt of uitgeschakeld, kunnen de spieren van het luie oog worden aan het werk gezet met de volgende oefeningen. De duur en de frequentie van deze oefeningen moet worden voorgeschreven door uw arts.

rolling
Rol de zwakke oog in een cirkel om de kracht van de spieren te verbeteren.

scherpstellen
De focus van de lui oog op een object gehouden aan de voorkant ervan. Ga dan het object heen en weer langzaam, waardoor de lui oog om zich te concentreren. Dit versterkt niet alleen de spieren, maar verbeteren verbinding van het oog naar de hersenen.

Tracking
De focus van de lui oog op een object gehouden aan de voorkant ervan. Verplaats het object langzaam van links naar rechts, omhoog en omlaag en schuin terwijl het houden op dezelfde afstand.

Lees kleine lettertjes

Het lezen van de kleine lettertjes met een lui oog zal dwingen om te oefenen. Kruiswoordraadsels, boeken en andere woordspelletjes met kleine letters maken prachtige oefening gereedschap. Deze oefening moet worden uitgevoerd ten minste een uur per dag, terwijl de dominante oog is uitgeschakeld (of volgens de instructies van uw oogarts).

Computerspellen

Specialisten van Tel Aviv University testen een computer therapie spel, ontwikkeld in 2009, die de activiteit van neuronen in de hersenen dat oog functie regelen corrigeert. En hoewel het is alleen getest bij volwassenen, voorlopige resultaten bleek dat 20 uur na het spelen van het videospel had de corrigerende kracht van 500 uur na het dragen van de pleister.

Terwijl uw gemiddelde video games niet dezelfde therapeutische krachten beschikken, oogartsen vaak adviseren dat kinderen spelen ze een uur per dag om een ​​lui oog te oefenen.

Share This Post