Index / Gezondheid / Niercelcarcinoom Levensverwachting

Share This Post

Gezondheid

Niercelcarcinoom Levensverwachting

Niercelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van nierkanker; het is het vaakst gediagnosticeerd bij mannen in de leeftijd tussen 50 en 70 jaar oud. Helaas, chemotherapie en radiotherapie - twee van de pijlers van de behandeling van kanker - lijkt va

Advertisement

Niercelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van nierkanker; het is het vaakst gediagnosticeerd bij mannen in de leeftijd tussen 50 en 70 jaar oud. Helaas, chemotherapie en radiotherapie - twee van de pijlers van de behandeling van kanker - lijkt vaak niet effectief bij niercelcarcinoom, zodat artsen gewoonlijk afhankelijk chirurgie voor gelokaliseerde tumoren, maar kan proberen verschillende benaderingen als de tumor binnendringt andere organen. De overleving is sterk afhankelijk van hoe ver de ziekte gevorderd is op het moment van diagnose.

Tumor Node metastase

Staging middel om te bepalen hoe ver een kanker is gevorderd. Artsen gebruiken een systeem genaamd tumor metastase (TNM) naar niercelcarcinoom podium. De T component beschrijft de grootte van de primaire tumor en wordt gemeten op een schaal van 0 tot 4. De nummer verschillende maatregelen op een schaal van 0 tot 3 is de mate waarin de kanker nabijgelegen lymfeklieren is binnengedrongen. De M component meet de mate waarin de kanker is uitgezaaid of verspreid naar verder gelegen organen. De combinatie van TNM wordt gebruikt om de kanker in een specifiek stadium.

fase I

Een TNM T1, N0, M0 overeen met stadium I, wat betekent dat de kanker is dan 7 cm in diameter en niet verspreid buiten de nier. Stadium I vrij hardbare omdat artsen chirurgisch accijns deel of het geheel van de nier kan (een zogenaamde nefrectomie) verwijderen van de tumor. Artsen beschrijven vaak de levensverwachting van de verschillende stadia in termen van vijf jaar te overleven tarief. Volgens de American Cancer Society, de vijfjarige overlevingskans voor fase I is 81 procent, wat betekent dat 81 procent van de patiƫnten met stadium I kanker in leven zijn na vijf jaar.

Stage II

Stadium II correspondeert met T2, N0 M0 en betekent de tumor meer dan 7 cm diameter, maar is nog steeds beperkt tot de nier. Opnieuw, aangezien deze tumoren bedienbaar er een hoog slagingspercentage. Volgens de American Cancer Society, de vijf-jaars overlevingskans is 74 procent voor patiƫnten met stadium II niercelcarcinoom.

Stage III

Stage III komt overeen met T3, N0 M0 of T1-T3, N1, M0; betekent ofwel dat de tumor zich heeft verspreid naar nabijgelegen lymfeklieren, of is verspreid in een grote ader of het weefsel rond de nieren. Stage III is moeilijker te behandelen met succes dan stadium II of I; volgens de American Cancer Society, fase III beschikt over een periode van vijf jaar overlevingskans van 53 procent.

fase IV

Fase IV is de minst uithardbare en moeilijkste te behandelen; betekent ofwel dat de tumor is uitgezaaid en binnengedrongen andere organen (M1) of dat het wordt gegroeid door de vezellaag rond de nieren (T4). Volgens de American Cancer Society, de vijfjarige overlevingskans voor fase IV is slechts 8 procent. Artsen kunnen chemotherapie, radiotherapie of een operatie om uitzaaiingen in andere organen te behandelen proberen; hoewel, met ingang van 2009, is de kans op succes met de thans beschikbare technieken was helaas nog steeds vrij laag.

overwegingen

Hoe eerder de kanker is gevangen, hoe beter - stadium I en II zijn veel meer te behandelen en de levensverwachting / overlevingskansen zijn veel beter dan voor fase III of IV. Ongeacht hoe ver de ziekte heeft geboekt, ze wonen bij niercelcarcinoom is een moeilijke ervaring. Overweeg deelname aan een steungroep waar je ontmoet andere mensen die worden geconfronteerd met dezelfde uitdaging en weet wat je doormaakt. Als u vragen heeft over uw conditie, de beste persoon te raadplegen is uw arts.

Share This Post