Index / wettelijk / New York State arbeidswetten voor Vakantie

Share This Post

wettelijk

New York State arbeidswetten voor Vakantie

Hoewel veel werkgevers ervoor kiezen om hun werknemers premie te betalen voor het werken op feestdagen te bieden, heeft New York staat de wet niet de werkgevers nodig hebben om dit voordeel te bieden aan hun werknemers. Echter, als een werkgever ervo

Advertisement

Hoewel veel werkgevers ervoor kiezen om hun werknemers premie te betalen voor het werken op feestdagen te bieden, heeft New York staat de wet niet de werkgevers nodig hebben om dit voordeel te bieden aan hun werknemers. Echter, als een werkgever ervoor kiest om dergelijke vrijwillige voordelen bieden, moet het voldoen aan de voorwaarden van haar beleid.

kennisgeving Requirement

New York wet vereist werkgevers om werknemers schriftelijk in kennis van elk specifiek beleid geformuleerd met betrekking tot ziekteverzuim, vakantie, persoonlijk verlof en vakantiegeld. Dit kan worden uitgevoerd door een posting op de werkplek of via het verstrekken van werknemers met het beleid in het schrijven, zoals een werknemer handboek.

erkende vakantie

New York heeft bepaalde feestdagen die door de wet erkend zijn vastgesteld. Deze omvatten:

Nieuwjaarsdag

Martin Luther King Day

Washington's Birthday

Lincoln's verjaardag

herdenkingsdag

Dag van de Vlag

Onafhankelijkheidsdag

Dag van de Arbeid

Columbus dag

Veteranendag

Dankzegging

Kerstmis-

General Election Day

Voorwaarde voor Time Off

New York wet vereist niet dat particuliere werkgevers om hun werknemers een van de hierboven genoemde feestdagen af ​​te geven. Ook hoeft particuliere werkgevers niet hebben om hun bedrijven te sluiten op deze feestdagen. In het algemeen zal het publiek werknemers deze dagen af ​​omdat hun kantoren meestal zijn gesloten op feestdagen die legaal door de staat worden erkend.

Voorwaarde voor Premium Pay

Zelfs als ambtenaren hebben een kampeervakantie, weet New York arbeidswetten niet specifiek eisen dat zij worden betaald voor deze tijd, en particuliere werkgevers in de staat zijn niet bij wet verplicht om de werknemers een premie te betalen voor het werken aan een vakantie. Bovendien, een werknemer niet automatisch overuren krijgen gewoon voor het werken op de vakantie, tenzij hij anders gekwalificeerd om overuren te ontvangen door te werken meer dan 40 uur in de week.

Indien een werkgever ervoor kiest om premium vakantiegeld te bieden, moet het voldoen aan de voorwaarden van zijn arbeidsovereenkomst of werknemer handboek. Dergelijke bepalingen zijn afdwingbaar onder New York arbeidsrecht. Werkgevers kunnen voorwaarden stellen aan het verstrekken van vakantiegeld, zoals het eisen van medewerkers om met het bedrijf voor een bepaalde tijd voordat je een dergelijke uitkering of die ze aan de dag te werken voor of na de vakantie naar vakantiegeld ontvangen.

Share This Post