Index / tech / Nadelen van de Internet & TV

Share This Post

tech

Nadelen van de Internet & TV

In weerwil van alle manieren waarop televisie en internet hebben het leven van jong en oud verrijkt, leven met deze twee bronnen van entertainment en informatie heeft zijn nadelen. Samen met het verstrekken eeuwige afleiding, televisie en internet he

AdvertisementIn weerwil van alle manieren waarop televisie en internet hebben het leven van jong en oud verrijkt, leven met deze twee bronnen van entertainment en informatie heeft zijn nadelen. Samen met het verstrekken eeuwige afleiding, televisie en internet hebben een aantal opmerkelijke nadelen.

onjuiste informatie

Degenen die het internet gebruiken voor onderzoek moeten zich bewust zijn van de overvloed van onjuiste informatie op het web. Er is geen filter voor fictie online, en een website kan, in theorie, te publiceren om het even wat, waar of onwaar, over een onderwerp. Zelfs een populaire verwijzing site als Wikipedia is feilbaar. Gemaakt door meerdere bijdragen van gebruikers, kan Wikipedia biases van een individuele gebruiker of onjuiste informatie geven. Een andere reden het web kunnen onbetrouwbaar zijn dat de snelle verspreiding van informatie op het internet leidt tot de verspreiding van geruchten. Websites hebben ten onrechte meldde de ondergang van de bedrijven, de dood van de acteurs en de ontbinding van de beroemdheid huwelijken, het "nieuws" van die verspreidt zich als wildvuur op sociale netwerken en soms zelfs gerespecteerd nieuwssites.

Veiligheid en Reputation

In de afgelopen tien jaar, heeft het gebruik van internet bewezen potentieel gevaarlijk voor kinderen. Internet roofdieren hebben gebruikt chatrooms, advertenties, en sociale netwerken te vinden en te profiteren van de jongere internetgebruikers of hen zelfs schaden. Jonge mensen hebben sociale netwerken zoals MySpace en Facebook gebruikt om ongepaste foto's en informatie te posten over zichzelf. Deze bijdragen kunnen lekken naar toekomstige werkgevers, het beperken van de mogelijkheden, of schade aan de reputatie van de gebruiker.

verslaving

Vormen van Internet en tv-verslaving zijn gediagnosticeerd in de gebruikers van alle leeftijden. Op het internet kunnen gebruikers verslaafd aan gaming sites, sociale sites zoals Facebook en MySpace, of gewoon de enorme hoeveelheid informatie voor hen beschikbaar zijn. Volgens een Nielsen studie, de gemiddelde televisie kijker 4 en een half uur per dag. Kijkers kunnen verslaafd aan de visuele stimulatie tv-aanbiedingen, wat leidt tot minder sociale interactie en het onvermogen om relaties te vormen. Wanneer een student is verslaafd aan zowel het internet en de televisie, kan het zijn ontwikkeling invloed sociaal, mentaal en fysiek.

Kinder ontwikkeling

Volgens een rapport van 2001 door de Alabama Cooperative Extension-systeem, kan een kind dat te veel televisie kijkt aandacht problemen, moeilijkheden ondervinden met taal en begrijpend lezen, en de groei problemen. Dr. Ellen Abell, een ontwikkeling van het kind en het gezin specialist, is van mening dat lange perioden van de televisie gebruik kan leiden tot een gebrek aan ontwikkeling in de prefrontale cortex, een gebied van de hersenen die nodig zijn voor de planning, zelfbeheersing, moreel oordeel, organiseren en aandacht. Om deze problemen tegen te gaan, kunnen de ouders internet en televisie het gebruik van de familie om ervoor te zorgen kinderen krijgen een evenwicht tussen de echte en digitale wereld, vooral tijdens belangrijke ontwikkelingsdoelen jaar monitoren.

Share This Post