Index / Huisdieren / Myoclonische aanvallen bij honden

Share This Post

Huisdieren

Myoclonische aanvallen bij honden

Canine myoclonische aanvallen veroorzaken plotselinge schokken bewegingen in uw hond spiergroepen vergelijkbaar met wat er zou gebeuren als uw huisdier een sterke elektrische schok gekregen. Deze types van honden aanvallen worden vaak veroorzaakt doo

Advertisement

Canine myoclonische aanvallen veroorzaken plotselinge schokken bewegingen in uw hond spiergroepen vergelijkbaar met wat er zou gebeuren als uw huisdier een sterke elektrische schok gekregen. Deze types van honden aanvallen worden vaak veroorzaakt door ziekte Lafora, een degeneratieve neurologische aandoening.

Het identificeren van Canine myoclonische aanvallen

Myoclonische aanvallen zijn niet de meest voorkomende vorm van aanvallen bij honden. In hoektanden, aanvallen zijn meer kans te worden gegeneraliseerde tonisch-clonische variëteit, die vroeger bekend als grand mal aanvallen aan. Zowel myoclonische en tonisch-clonische aanvallen zijn gecategoriseerd als primaire gegeneraliseerde wat betekent dat ze betrekking hebben op de linker en rechter hersenhelft.

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten is de snelheid van de inbeslagneming onset. In tonisch-clonische aanvallen, de hond gaat door twee fasen. Eerst, verliest hij meestal bewustzijn en controle over basislichaam functies, zoals het uitscheidingsstelsel. Ten tweede, begint zijn lichaam ritmisch schokken gedurende enkele minuten. In myoclonische aanvallen, maar het begin van de aanval is sneller omdat de hond niet gaan door de eerste fase. In plaats daarvan, begint zijn lichaam vertoont korte schokkende bewegingen die specifieke spiergroepen of grotere gebieden van het lichaam kan betrekken.

Canine myoclonische Inbeslagneming Oorzaken

Deze soorten aanvallen worden meestal veroorzaakt door snelle bewegingen, knipperende lichten, en / of harde geluiden, in het bijzonder in de buurt van het hoofd van de hond. Televisie, bijvoorbeeld, kan soms leiden tot een hond naar een myoclonische aanval optreden.

Als de aanvallen blijven voordoen over een tijdsperiode, kunnen ze wijzen op een genetische, neurologische aandoening genaamd ziekte Lafora, die zelden wordt gezien bij honden in Noord-Amerika. In 2009, onderzoekers publiceerden een case studie in de Canadian Veterinary Journal van een 8-jarige man miniatuur ruwharige teckel die had ervaren steeds ernstiger gezicht samentrekkingen gedurende een periode van vier maanden. Deze samentrekkingen werden veroorzaakt door visuele stimulatie. Hoewel de onderzoekers de epileptische activiteit in de hersenen van de hond kon zien, ze gebruikt genetische tests om de oorzaak van de voortdurende aanvallen als de ziekte van Lafora diagnosticeren.

Lafora Disease bij honden

Lafora ziekte begint meestal invloed honden na 5 jaar, hoewel de genetische mutatie die de ziekte veroorzaakt bij de geboorte aanwezig is. De gevallen van de ziekte geleidelijk verslechterende myoclonische aanvallen. Aangetaste honden kunnen ook last tonisch-clonische aanvallen als de ziekte vordert. Uiteindelijk kan beïnvloed honden lichamelijke controle, ervaring dementie verliezen, en / of blind.

Hoewel elke hond ras kan worden aangetast door de ziekte Lafora, heeft de genmutatie die verantwoordelijk is voor de ziekte is vastgesteld in de basset hound en de miniatuur ruwharige teckel. Een ernstige vorm van de ziekte in beagles.

Tip

Als u op de aanneming van een hond die meer kunnen een risico voor de ziekte van Lafora, kunnen genetische testen worden gedaan om te bepalen of uw huisdier draagt ​​het gen mutatie.

behandeling Opties

Als myoclonische aanvallen van je hond zelden voorkomen en niet verergeren, kan uw dierenarts een behandeling niet aanraden. Anti-epileptische medicatie kan worden voorgeschreven, maar ze kunnen ernstige bijwerkingen, zoals leverfalen en achterste ledematen zwakte veroorzaken. In sommige gevallen kan de aanvallen resistent tegen deze geneesmiddelen zijn. Beagles met ziekte Lafora bijvoorbeeld vaker voor resistente aanvallen dan andere rassen. Zoals de ziekte vordert de aanvallen steeds resistent.

Geen genezing voor de ziekte beschikbaar is. Toevoeren lijders een dieet met weinig koolhydraten en hoog in antioxidanten kan de progressie van de ziekte te vertragen, maar geen grootschalige studies uitgevoerd om deze verbinding te bevestigen. Wanneer de ziekte voortschrijdt genoeg is om de hond kwalificeren van het leven, dierenarts zal waarschijnlijk aan euthanasie.

Share This Post