Index / Onderwijs / Mondhygiënist Cursussen in Canada

Share This Post

Onderwijs

Mondhygiënist Cursussen in Canada

Er zijn momenteel 40 tandhygiëne programma's die formeel door de Commissie zijn geaccrediteerd op Dental Accreditatie van Canada. Cursussen zijn beschikbaar in zowel diploma en de mate formats bachelor's. Onderwerpen omvatten doorgaans tandheelkundig

AdvertisementEr zijn momenteel 40 tandhygiëne programma's die formeel door de Commissie zijn geaccrediteerd op Dental Accreditatie van Canada. Cursussen zijn beschikbaar in zowel diploma en de mate formats bachelor's. Onderwerpen omvatten doorgaans tandheelkundige anatomie, radiologie, scaling en tanden reinigingstechnieken, mondgezondheid onderwijs, whitening methoden, histologie, microbiologie, peridontics en tandheelkundige materialen, in aanvulling op de hands-on klinische opleiding.

Ontario

De meerderheid van de mondhygiëne cursussen zijn in Ontario, dus er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Drie scholen in Toronto bieden twee-jaar diploma's in mondhygiëne: Toronto College van mondhygiëne en hulporganisaties Regency Mondhygiëne Academy en George Brown College voor Toegepaste Kunst en Techniek. Extra mondhygiëne cursussen in de grotere grootstedelijk gebied van Toronto zijn onder andere een 18-maanden diploma aan de Ontario Dental Education Institute in Ancaster, een tweejarig diploma bij Georgian College voor Toegepaste Kunst en Techniek in Orillia, een 18-maanden diploma aan de Canadese Academie van mondhygiëne in Mississauga, een 18-maanden diploma aan de Oxford College of Arts, Business en Technologie in Scarborough en een twee-jaar diploma aan het Canadese Institute of Dental Hygiene in Hamilton. Elders in het zuiden van Ontario, St. Clair College of Applied Science and Technology in Windsor, Niagara College in Welland en Durham College in Oshawa bieden allemaal een twee jaar full-time diploma programma in mondhygiëne. Fanshawe College in Londen biedt een tweejarig diploma mondhygiëne die kan worden overgedragen naar een bachelor of science in de humane wetenschappen aan de University of Western Ontario of een bachelor van de gezondheid administratie bij Athabasca University.

Er zijn drie mondhygiëne programma's in de Ottawa gebied. La Cite Collegiale biedt slechts Franstalige programma van de regio. De Canadese National Institute of Health biedt een drie-semester mondhygiëne programma. Een twee-jaar diploma wordt aangeboden door Algonquin College voor Toegepaste Kunst en Techniek in Nepean, een voorstad van Ottawa. In het noorden van Ontario, Confederation College voor Toegepaste Kunst en Techniek in Thunder Bay en Canadore College voor Toegepaste Kunst en Techniek in North Bay en in Sudbury bieden zowel twee jaar diploma's in mondhygiëne. College Boreal in Sudbury biedt slechts Franstalige tandhygiëne programma van de regio.

Oost-Canada en Quebec

John Abbot College biedt Quebec alleen Engels-talige, zes semester tandhygiëne programma in Ste-Anne-de-Bellevue, ten westen van Montreal. Het college Edouard-Montpetit in Longueil, College de L'Outaouais in Hull, College Maisonneuve in Montreal, Cegep Saint-Hyacinthe, Cegep Francois-Xavier Garneau in Quebec City, Cegep de Trois-Riveriers en Cegep de Chicoutimi bieden allemaal een tweejarig diploma programma in mondhygiëne. In New Brunswick, Oulton College biedt een 20-maand diploma mondhygiëne. Dalhousie University in Halifax biedt slechts baccalaureaat programma van de regio, een bachelor in de mondhygiëne, in aanvulling op een twee jaar diploma programma.

westelijke provincies

De meerderheid van de mondhygiëne-programma's in het westen van Canada zijn in British Columbia. Vancouver Island University, Vancouver Community College, Camosun College in Victoria, University of the Fraser Valley in Abbotsford en College van Nieuw-Caledonië in Prince George bieden allemaal een tweejarige diploma mondhygiëne. De Vancouver College van mondhygiëne biedt een 18-maands diploma programma. De Universiteit van British Columbia in Vancouver biedt de regio enige bachelor's degree, een vier jaar baccalaureaat in de tandheelkundige wetenschappen met een major in mondhygiëne.

In het midden van de westelijke regio van Canada, de Saskatchewan Instituut voor Toegepaste Wetenschappen en Technologie in Regina en Universiteit van Manitoba in Winnipeg bieden beide een tweejarige diploma mondhygiëne. De Universiteit van Alberta in Edmonton biedt zowel een driejarige diploma mondhygiëne en een vier jaar Bachelor of Science programma met een specialisatie in mondhygiëne.

Share This Post