Index / Careers & Work / Moet ik een dokter of advocaat?

Share This Post

Careers & Work

Moet ik een dokter of advocaat?

Artsen verdienen meer dan in bijna alle andere bezetting, volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS). In 2008, een primaire zorg arts verdienden gemiddeld $ 186.044. Het nadeel van het zijn een arts is het hebben van vier jaar van de universiteit,

Advertisement

Artsen verdienen meer dan in bijna alle andere bezetting, volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS). In 2008, een primaire zorg arts verdienden gemiddeld $ 186.044. Het nadeel van het zijn een arts is het hebben van vier jaar van de universiteit, vier jaar van de medische school, en drie tot acht jaar van de stage af te ronden.

Advocaten maak niet zo veel geld als artsen. De BLS beweert dat het gemiddelde loon van in loondienst advocaten was $ 110.590 in 2008. Echter, advocaten besteden minder tijd op school. Ze moeten een vierjarige hbo-opleiding verdienen en drie jaar van de wet school te voltooien voordat u gaat zitten voor de bar examen.

De BLS geeft aan dat de advocatuur is naar verwachting 13 procent groeien tussen 2008 en 2018, en de concurrentie voor de werkgelegenheid is hoog. Maar de medische professie zal naar verwachting groeien 22 procent in dezelfde periode, en de vooruitzichten op werk voor artsen bereid zijn om te werken op het platteland zijn uitstekend.

Share This Post