Index / Huis / Mocht u gebruik water op in een luchtbevochtiger?

Share This Post

Huis

Mocht u gebruik water op in een luchtbevochtiger?

Tijdens de koudere maanden, vochtigheid wordt vaak onaangenaam laag, zodat huiseigenaren wenden tot luchtbevochtigers. Ouders gebruiken luchtbevochtigers te helpen overbelaste kinderen gemakkelijker te ademen. Luchtbevochtigers hebben een goede veili

AdvertisementTijdens de koudere maanden, vochtigheid wordt vaak onaangenaam laag, zodat huiseigenaren wenden tot luchtbevochtigers. Ouders gebruiken luchtbevochtigers te helpen overbelaste kinderen gemakkelijker te ademen. Luchtbevochtigers hebben een goede veiligheid record, maar moet gebruikt worden met gedestilleerd water. Volgens de FDA, kunnen luchtbevochtigers mineralen uit leidingwater vrijkomen in de lucht. Het gebruik van gedistilleerd water voorkomt dit mogelijk gevaar voor de gezondheid.

Risico

Ultrasoon en waaier luchtbevochtigers krijgen meestal de schuld voor het spuiten van mineralen en micro-organismen uit de tank naar de lucht. Volgens de FDA, hebben zij dit niet een gevaar voor de gezondheid verklaard, maar niet aanbevelen gedestilleerd water en regelmatig reinigen van luchtbevochtiger tanks. Gedestilleerd water heeft een zeer kleine hoeveelheden mineralen, maar distillatie verwijdert genoeg mineralen om het veel beter voor luchtbevochtigers te maken en minerale deeltjes aanzienlijk te verlagen.

Micro-organismen

In aanvulling op het mogelijk vrijkomen van minerale deeltjes, laat kraanwater wit krokant kalkafzettingen in de tank van de luchtbevochtiger. Deze deposito's bieden een goede ondergrond voor micro-organismen om te groeien, en dan krijg geïntroduceerd in de lucht. Sommige gebruikers hebben een witte stof gedeponeerd waar luchtbevochtiger spuiten bereikt gemeld.

types

Twee soorten luchtbevochtigers produceren de minerale deeltjes in de lucht. Een ultrasone luchtbevochtiger gebruikt ultrasone trillingen om een ​​koele mist te creëren. Het type waaier werkt met behulp van een roterende schijf op een koele mist in de kamer spuiten. Minder waarschijnlijk veroorzaken minerale dispersie stoom vaporizers, waardoor het water verwarmen tot een stomende mist te maken. Verdampende luchtbevochtigers gebruik maken van een ventilator om lucht te blazen door middel van een vochtige filter of ander materiaal. Alle soorten moeten regelmatig schoonmaken om micro-organismen te verminderen.

schoonmaak

Reiniging vermindert de kans op problemen van bevochtiger gebruik. Leeg de tank, droog, veeg oppervlakken en vervolgens vullen met verse gedestilleerd water per dag. Gebruik het desinfectiemiddel door de fabrikant of een oplossing van 3-procent waterstofperoxide. Laat geen water staan ​​in de luchtbevochtiger, en als je het in de opslag, zorg ervoor dat alle onderdelen droog zijn.

Share This Post