Index / Onderwijs / MLA Comma Regels

Share This Post

Onderwijs

MLA Comma Regels

The Modern Language Association of MLA, publiceert een handboek vaak gebruikt in middelbare scholen en undergraduate geesteswetenschappen programma's in de Verenigde Staten. Het handboek verklaart de MLA-stijl voor het schrijven van research papers e

Advertisement

The Modern Language Association of MLA, publiceert een handboek vaak gebruikt in middelbare scholen en undergraduate geesteswetenschappen programma's in de Verenigde Staten. Het handboek verklaart de MLA-stijl voor het schrijven van research papers en de juiste manier om zinnen te accentueren en citeren werken verwezen. MLA komma regels afwijken van de regels van de andere schrijfstijlen.

Komma's in Citaten

MLA stijl vraagt ​​voor het plaatsen van de komma in een set van aanhalingstekens, net voor de aanhalingsteken sluiten in de meeste gevallen. Als je iemand citeert zonder toevoeging van een haakjes citatie of het plaatsen van een titel in aanhalingstekens, de komma gaat in de cijfers. Als u het plaatsen van een citaat aan het einde van het citaat, zal de komma gaan na het citaat. Bijvoorbeeld: "In zijn beroemde boek, Smith schreef, (45): 'Ik heb een opwindend leven geleefd', wat betekent dat zijn leven vervulde."

Komma's in Citations

In MLA stijl, moet een schrijver in-text citaties na een offerte te maken. De juiste manier van het formatteren van de in-tekst citaten is de achternaam van de auteur en het paginanummer dat de offerte wordt gevonden op tussen haakjes achter de de offerte. U hoeft niet een komma gebruiken om de naam en het paginanummer te scheiden. Bijvoorbeeld, (Smith, 123) is onjuist. De juiste manier is (Smith 123). Als u onder vermelding van de titel van een boek of papier, hetzij omdat er geen auteur of omdat u gebruik maakt van twee werken van dezelfde auteur, hoef je niet een komma tussen de titel en het paginanummer. Als u het citeren van een werk van meer dan één, maar drie of minder auteurs, gebruik dan een komma om de namen in het citaat te scheiden: (Smith, Jones, en Miller 123).

Komma's in de Works Geciteerd List

Als u een werk in een paper te noemen, moet je het werk op de lijst van geciteerde aan het einde van het papier werken omvatten. MLA heeft specifieke regels voor het aanbieden van werken en hoe u de lijst accentueren. Gebruik een komma om de laatste en de eerste namen van de auteur te scheiden, een opsomming van de achternaam eerst: ". Smith, Jonathan" Plaats een periode achter de naam, een periode na de titel van het werk. Typ de uitgeverij en een dubbele punt, dan is de stad van publicatie. Gebruik een komma na de stad dan de datum: "Harvard Books: New York, 2001." Als u het citeren van een non-book werk, zoals een website of een stuk van de beeldende kunst, de lijst waar het werk kan worden gevonden en de datum van publicatie of schepping, gescheiden door een komma. Bijvoorbeeld, als u het citeren van een schilderij in een museum, schrijven "Museum naam, 1905." Als er geen datum gegeven, schrijven "nd"

periodieke komma

MLA-stijl maakt gebruik van de periodieke komma, ook wel de Oxford komma of Harvard komma. Als u een lijst met objecten of bijvoeglijke naamwoorden schrijven, scheidt elk object met een komma. U ook gebruik maken van een komma voor de conjunctie in MLA-stijl. Bijvoorbeeld, als u beschrijft iemand, schrijven "hij lang, vreemd, en mager was" in plaats van "hij lang, vreemd en mager was."

Share This Post