Index / Huisdieren / Miniatuur Problemen Poodle

Share This Post

Huisdieren

Miniatuur Problemen Poodle

Miniatuur poedels zijn meestal intelligente, gevoelige en liefdevolle huisdieren die goed doen met andere huisdieren en kleine kinderen. Echter, ze vaak lijden aan een genetische en omgevingsfactoren gezondheidsproblemen. Zij zijn ook gevoelig voor b

AdvertisementMiniatuur poedels zijn meestal intelligente, gevoelige en liefdevolle huisdieren die goed doen met andere huisdieren en kleine kinderen. Echter, ze vaak lijden aan een genetische en omgevingsfactoren gezondheidsproblemen. Zij zijn ook gevoelig voor bepaalde emotionele problemen. Overweeg al deze factoren voordat verwelkomen een miniatuur poedel in uw huis als een nieuw familielid.

Ziekte

Volgens De Poedel Club of America, miniatuur poedels zijn gevoelig voor een breed scala van erfelijke medische problemen, waaronder: hypothyreo├»die, patella luxatie, optische zenuw hypoplasie, de ziekte van Addison, Cushing, heupdysplasie en epilepsie. De onderzoekers werken momenteel aan de individuele genen te identificeren die verantwoordelijk zijn voor deze aandoeningen om hen van de poedel bevolking uit te roeien en om effectieve gentherapie├źn te ontwikkelen.

fysieke misvorming

Sommige miniatuur poedels zijn geboren met een aandoening genaamd chondrodysplasia, die de groei van hun benen stunts. Poedels met chondrodysplasia zijn meer vatbaar voor ziekten van de wervels, en missen de flexibiliteit en de genade van hun gezonde collega's, volgens de website Uw Rasechte Puppy.

Gevoeligheid

Miniatuur poedels zijn vaak overgevoelig, verrassende gemakkelijk van harde geluiden of snelle bewegingen. Dit maakt ze uitstekende waakhonden, maar het kan leiden tot de ontwikkeling van hyper-prikkelbaarheid en emotionaliteit. In huishoudens met veel vechten, weet overgevoelig poedels niet gedijen, volgens het hondenras Info Center.

Verlatingsangst

Misschien te wijten aan hun intelligentie, miniatuur poedels vormen sterke bindingen en worden sterk afhankelijk van de aandacht en zorg van hun eigenaren, volgens uw Rasechte Puppy. Zonder deze aandacht, kunnen ze angstig en ziek worden.

Hoge energie

Volgens het hondenras Info Center, miniatuur poedels hebben de neiging om actief te zijn en dat ze voldoende lichaamsbeweging nodig hebben. Zonder voldoende beweging, kunnen ze moedeloos en depressief of angstig. Depressie en angst kan leiden tot een aantal ongewenste gedragingen zoals spuiten, anorexia, incontinentie en destructief kauwen of krabben.

Share This Post