Index / Tuin / Milky Spore Gezondheidsrisico

Share This Post

Tuin

Milky Spore Gezondheidsrisico

Huiseigenaren misschien wel eens gehoord over het gebruik van melkachtig spore om larven te controleren en gazons te verbeteren, maar weinigen begrijpen precies wat het is en hoe het wordt gebruikt. Melkachtig spore is een bacterie die wordt gebruikt

AdvertisementHuiseigenaren misschien wel eens gehoord over het gebruik van melkachtig spore om larven te controleren en gazons te verbeteren, maar weinigen begrijpen precies wat het is en hoe het wordt gebruikt. Melkachtig spore is een bacterie die wordt gebruikt Japanse kevers en dergelijke soorten. Aangezien het een volledig natuurlijk materiaal, geen ongunstige invloed huisdieren, mens of milieu. Er zijn geen bekende gezondheidsrisico's in verband met melkachtig spore gebruik, maar zorg moeten worden genomen bij het werken met de bacterie.

Over Milky Spore

Milky spore of bacil popilliae, is een bacterie die van nature woont in de bodem. Het is een staafvormige bacterie die de larven van de Japanse kevers, die ernstige schade aan gazons en tuinen kunnen veroorzaken infecteert. Deze larven kunnen dieper te graven in de grond en te overleven tijdens de koude maanden. Milky spore in de bodem wordt gegeten door de larven tijdens hun actieve voeden seizoen in de zomermaanden. De bacteriën reproduceert binnen de grub, het doden van het binnen 7 tot 21 dagen. Als de besmette grub ontleedt, het geeft meer melkachtig spore in de bodem. De sporen kunnen overleven in koud weer en droogte te blijven Japanse kever larven te doden.

Hoe Milky Spore Wordt Gebruikt

Milky spore moeten opnieuw worden aangebracht met 1 theel. geplaatst om de 4 voeten. Het moet een soort schaakbordpatroon te creëren over het gazon wanneer toegepast, om ervoor te zorgen dat het gazon is volledig gedekt. Elk van de vlekken maar liefst 100 miljoen sporen bevatten. Milky spore is te licht om te worden aangebracht met een uitzending spreider, dus het moet met de hand in geconcentreerde vorm worden toegepast. Vervolgens water het behandelde gebied om de sporen te dringen in de grond. Een oscillerende sproeier voor 15 tot 20 minuten op het behandelde gebied is voldoende om de sporen vindt de larven te eten. Het is het beste gebruikt in eind september of oktober in bewolkte omstandigheden, op basis van de North Carolina State University Dienst van de Uitbreiding.

Voordelen van Milky Spore

Melkachtig spore niet zo snel werken als chemische bestrijdingsmiddelen, maar het is veel veiliger voor het milieu en voor gebieden waar kinderen en huisdieren kan in contact is. Het doodt alleen de larven van de Japanse kevers en andere verwante insecten, zodat insecten die planten profiteren niet worden gedood. Ook heb je maar één keer toe te passen.

Gezondheidsrisico's van Milky Spore

Melkachtig spore is niet giftig voor mensen of dieren, maar de sporen in een poederdrager vorm die ogen en keel kunnen irriteren. Het bevat ook krijt. Piepende ademhaling, kortademigheid, beklemming op de borst en hoesten kunnen voorkomen bij patiënten met reeds bestaande ademhalingsproblemen zoals bronchitis, emfyseem of astma.

Jezelf beschermen bij het gebruik van Milky Spore

Volg de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig bij het gebruik van melkachtig spore. Met behulp van een masker en een veiligheidsbril helpt irritatie te voorkomen.

Share This Post