Index / Tuin / Mijn Poinsettia Is Dropping Leaves & Heeft Zwarte Vlekken

Share This Post

Tuin

Mijn Poinsettia Is Dropping Leaves & Heeft Zwarte Vlekken

De poinsettiainstallatie staat bekend als een feestelijke plant die vaak als een geschenk wordt gegeven tijdens de wintervakantie. Hoewel de poinsettia is vrij gemakkelijk te verzorgen, kan een aantal problemen optreden. Een van de meest voorkomende

AdvertisementDe poinsettiainstallatie staat bekend als een feestelijke plant die vaak als een geschenk wordt gegeven tijdens de wintervakantie. Hoewel de poinsettia is vrij gemakkelijk te verzorgen, kan een aantal problemen optreden. Een van de meest voorkomende problemen is een ziekte bekend als alternaria leaf spot. De behandeling van deze ziekte naar behoren zal helpen om uw poinsettiainstallatie gezond voor een lange tijd.

tekenen

De meest voorkomende symptomen van alternatia bladvlekkenziekte zijn bruine of zwarte stippen op de bladeren. Deze vlekken kunnen beginnen klein, maar indien onbehandeld, kan groeien tot de grootte van het gehele blad. In de gevorderde stadia, kan deze ziekte veroorzaken de bladeren van uw poinsettiainstallatie af te vallen. Alternatia bladvlekkenziekte niet noodzakelijkerwijs dodelijk, maar als er geen maatregelen genomen voor langere tijd, zal de plant uiteindelijk sterven.

Startbehandeling

Het belangrijkste wat je kunt doen als je eerste spot alternatia bladvlekkenziekte is om zoveel mogelijk van de aangetaste bladeren mogelijk te verwijderen. Omdat deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel, elke vlek kan verspreiden, zo uitgebreid snoeien noodzakelijk zijn. Zodra u de plant voldoende hebben gesnoeid, spuit de poinsettia met een fungicide spray om verdere groei te voorkomen.

Langdurige Maintenance

Blijf uw poinsettia controleren in de komende weken. Als u vlekken te zien, snoeien onmiddellijk en dan spuit met fungicide weer. Echter, let er dan op te spuiten met fungiciden te veel omdat het giftig zijn voor uw installatie in grote hoeveelheden kan worden. Als u al uw installatie twee keer gespoten in een week, afhouden drie of vier dagen voor opnieuw spuiten.

Future Prevention

Om deze ziekte houden zich opnieuw voordoet, moet u alle plantenresten van de bodem van de poinsettia pot te verwijderen en houden de plant gezond. Zorg ervoor dat de toegang tot gedeeltelijke zon heeft en regelmatig water, zodat het niet gevoelig is voor een uitbraak van Alternaria bladvlekken weer wordt.

Share This Post