Index / Persoonlijke financiën / Methods of Computing Financiën Kosten

Share This Post

Persoonlijke financiën

Methods of Computing Financiën Kosten

Een financiële kosten zijn de kosten die u betaalt voor het lenen van geld en wordt berekend op basis van een jaarlijkse rente (JKP). De fundamentele methode voor het berekenen van financiële lasten is hetzelfde, of je het over een lijn van het kredi

Advertisement

Een financiële kosten zijn de kosten die u betaalt voor het lenen van geld en wordt berekend op basis van een jaarlijkse rente (JKP). De fundamentele methode voor het berekenen van financiële lasten is hetzelfde, of je het over een lijn van het krediet of een vaste looptijd lening. Er zijn echter vele variaties. Waarvan één wordt gebruikt voor de financiering van de kosten te berekenen kan een groot verschil in de kosten van leningen te maken.

Financiën Charge Basics

De eenvoudigste methode voor de berekening financieringskosten begint met het JKP te delen door het aantal facturering cycli per jaar (meestal 12) om een ​​maandelijkse periodieke rente te krijgen. Bijvoorbeeld, als u een JKP van 15 procent op een schuld, de maandelijkse periodieke rente is 15/12, of 1,25 procent. Dan is de verschuldigde hoofdsom wordt vermenigvuldigd met de periodieke rente op financiële lasten te berekenen. Wanneer u een betaling te doen, een deel ervan gaat naar de financiële lasten te betalen en het geld dat overblijft wordt toegepast op het saldo op de rekening terug te dringen.

Credit Card Finance Kosten

Hoewel uitgevers van kredietkaarten gebruik maken van de fundamentele methoden om financiële lasten hierboven beschreven te berekenen, zij gebruiken verschillende methoden om de balans wordt gebruikt voor de berekening te bepalen. Een veelgebruikte methode is om het gemiddelde saldo in uw account, te beginnen met uw vorige saldo en het toevoegen / aftrekken van nieuwe heffingen en betalingen. Dan is de gemiddelde saldo wordt vermenigvuldigd met de periodieke rente op de financieringskosten te vinden.

Een andere benadering is de gemiddelde dagelijkse balans methode. Hier wordt het JKP gedeeld door 365 om een ​​dagelijkse periodieke rente te vinden. Het verschuldigde saldo elke dag wordt vermenigvuldigd met de dagelijkse periodieke rente op de financiële lasten voor die dag te vinden. Dagelijkse kosten bedroegen aan het einde van de cyclus om de totale financiële lasten te vinden.

Twee andere methoden voor de berekening van de financiële lasten soms gebruikt voor creditcards zijn de aangepaste balans en twee-cycle methoden. In de aangepaste balans methode, is uw startpunt saldo minus eventuele betalingen gebruikt om de financieringskosten te berekenen. Aankopen worden alleen toegevoegd aan uw saldo daarna. De twee-cyclus methode is juist het tegenovergestelde. Aankopen worden toegevoegd aan de start balans en vervolgens uw financiële lasten worden bedacht. Betalingen worden pas achteraf gecrediteerd.

afgeschreven Schuld

Wanneer u een schuld aflossen u het af te betalen geleidelijk in termijnen (een auto lening of hypotheek, bijvoorbeeld). Berekening van de rentekosten voor de afgeschreven schulden maakt gebruik van dezelfde principes hierboven beschreven .. Echter, in tegenstelling tot creditcards en andere kredietlijnen, is nieuwe schulden niet toegevoegd. Elke maand, uw saldo lager is dan de maand vóór omdat een deel van de vorige betaling ging naar de verschuldigde saldo te verminderen. Bijgevolg uw financieringskosten per maand minder. Tegen de tijd dat je in de buurt van de uitbetaling schuld, bijna al uw betaling gaat naar de aflossing van wat je verschuldigd bent en zeer weinig voor de financiering van de kosten.

Het opzetten van een afgeschreven betalingsschema vereist een financiële rekenmachine. Dit komt omdat meerdere variabelen (rente, aantal termijnen en het geleende bedrag) moeten gelijktijdig worden berekend. Er zijn gratis rekenmachines die u kunt gebruiken voor de berekening van de financieringskosten van dit type.

Share This Post