Index / Gezondheid / metallo Definitie

Share This Post

Gezondheid

metallo Definitie

Een metallo is een enzymatische eiwit dat een sterk verband tussen de eiwit deel en een metalen, waar het metaal wordt ingebed in het molecuul. Het metaal is gewoonlijk in de vorm van een ion en zijn belangrijkste rol te functioneren in enzymatische

Advertisement

Een metallo is een enzymatische eiwit dat een sterk verband tussen de eiwit deel en een metalen, waar het metaal wordt ingebed in het molecuul. Het metaal is gewoonlijk in de vorm van een ion en zijn belangrijkste rol te functioneren in enzymatische reacties. De metalen speelt soms een directe rol spelen in de binding van atomen; op andere momenten, werkt te helpen stabiliseren het eiwit na de enzymatische reactie. Veel enzymen die de biologische processen in het lichaam reguleren metalloenzymes.

Locatie van de Metals

Metalen helpen bij het proces van elektronen overdracht. Zij bevinden zich op de actieve plaatsen van de enzymen, indien zij als elektrofielen - elektronen houdende van substanties - die elektronen afhalen van andere stoffen om een ​​band te vormen.

Functie

Metallo vereisen de aanwezigheid van andere metalen om te kunnen functioneren in reacties. Cynthia L. Lowry en Harry Le Vine III, Glaxo Research Laboratories, waargenomen in 2004 dat de aanwezigheid van de metalen helpt om het eiwit conformaties die resulteren uit de reactie te stabiliseren. Deze metalen werken door het voorkomen van verdere reactiviteit omdat er geen andere metalen die reageren met. Concurrentie voor de actieve bindingsplaats van andere verbindingen beperkt ook de activiteit van metallo-enzymen.

types

Er zijn verschillende soorten van metallo-enzymen, zoals hemoglobine, cytochromen en alcoholdehydrogenase.
Het ijzeratoom van hemoglobine is verantwoordelijk voor de binding van zuurstof voor transport door het lichaam. Alcoholdehydrogenase zink bevat, waarbij de NAD + co-enzym gebruikt om alcoholen oxideren. Het ijzer in cytochromen - membraaneiwitten - draagt ​​en aanvaardt elektronen in de elektronen transportketen. Cytochrome oxidase gebruikt koperionen om elektronen over te dragen aan een zuurstof molecuul van de oorspronkelijke substraat.
Enkele andere metallo fosfotransferase bevatten, die een magnesiumion atoom (Mg2 +) heeft en arginase, die een ion mangaan (Mn2 +), die beide werken in elektronoverdracht heeft.
Carboxypeptidase A bevat zink en vorm verandert op het substraat verbinden met de actieve plaats in zijn enzymatische reacties.

Regulatie

Metallo worden gereguleerd door verschillende methoden, waaronder via de voeding, de concurrentie met analogen en veranderingen in de pH-waarde.
Inname van zink kan sterk reguleren, of te beperken, de hoeveelheid en de functie van de metallo. Andere soorten metallo beperkt door de inname van hun metalen.
Analogen zijn grote moleculen die enzymatische activiteiten vergelijkbaar met die van metallo hebben. Deze analoga concurreren met metallo de band tijdens de overgangstoestand van een enzymatische reactie. Dit vermindert de hoeveelheid bindingen waarover de metalloenzymes.
Veranderingen in pH kunnen de elektronen uitwisseling tussen de atomen en moleculen betrokken bij de enzymatische reactie te voorkomen. De metalen zou normaal gesproken helpen bij het trekken of deze elektronen uit te voeren naar hun bestemming, maar verandert de pH-niveau kan deze activiteit blokkeren.

Zink en Metallo

Zink speelt een belangrijke rol bij de werking van vele vitale en enzymen in de biosynthese van eiwit en het gebruik ervan in het lichaam. In aanwezigheid van zink, het lichaam melkzuur, evenals de enzymen alkalische fosfatase, koolzuuranhydrase en carboxypeptidase. Zinkdeficiëntie remt sterk verschillende biologische processen en is verantwoordelijk voor groeivertraging en vergrote milt en lever. Volgens de Amerikaanse Vereniging voor de Bevordering van de Wetenschap en het Centrum voor metallo Studies, zink's metallo rol bij de ziekte van Alzheimer is een onderwerp van onderzoek.

Share This Post