Index / Tuin / Medicinale planten in New Mexico

Share This Post

Tuin

Medicinale planten in New Mexico

Vanaf de hoge woestijn regio rond Albuquerque aan de dennenbossen van de Gila Wilderness, diverse terrein van New Mexico biedt een overvloed aan leefgebied voor vele soorten planten, waaronder een aantal soorten met geneeskrachtige eigenschappen. Geb

Advertisement

Vanaf de hoge woestijn regio rond Albuquerque aan de dennenbossen van de Gila Wilderness, diverse terrein van New Mexico biedt een overvloed aan leefgebied voor vele soorten planten, waaronder een aantal soorten met geneeskrachtige eigenschappen. Gebruikt door de inheemse bevolking al eeuwen, de geneeskrachtige planten van New Mexico komen vaak voor in de staat. Hoewel velen nog door kruidendokters en beoefenaars van de traditionele geneeskunde worden toegediend, is het belangrijk om te voorkomen dat de inname van medicinale planten, zonder eerst een arts te raadplegen.

Silverleaf Nightshade

Groeit tot 3 voet hoog, bladzilver nachtschade (Solanum elaeagnifolium) is een lange, spichtige wildflower gemeenschappelijk in de Verenigde Staten. Het is herkenbaar aan zijn zilverachtig, licht gekrulde bladeren en paarse stervormige bloemen, die de hele zomer door verschijnen. Hoewel giftig in grote doses, werd het gebruikt als een medicinale plant door inheemse mensen in New Mexico voor zijn kalmerend, pseudo-narcotische eigenschappen, volgens het boek "Nanise: A Navajo Herbal - Honderd planten uit de Reserve van Navajo," door Vernon O. Mayes.

romerillo

Romerillo (Artemisia filifolia) is een gemeenschappelijke verscheidenheid van alsem gevonden in een groot deel van de woestijn Southwest. Het groeit tot tussen de 2 en 4 voet in hoogte met zilverachtige-groen, sterk aromatische bladeren. De Tewa and Dine inwoners van New Mexico gebruikt is uitgebreid om zijn geneeskrachtige eigenschappen, volgens William W. Dunmire in zijn werk "Wilde Planten en Inheemse Volkeren van de vier hoeken." Voor Tewa, romerillo werd gebruikt voor de behandeling winderigheid en andere maag verstoort, maar ook voor dermatologische problemen zoals kookt. Mayes voegt eraan toe dat de Dine geloofde romerillo tot een effectieve behandeling voor slangenbeten zijn wanneer toegepast als een kompres of lotion gemaakt van gesmolten dierlijke vetten.

Yerba del Negro

Soms ook wel narrowleaf globemallow, Yerba del Negro (sphaeralcea angustifolia) is een gemeenschappelijke wildflower gevonden in een groot deel van New Mexico. Bekend om zijn koraal-oranje bloemen, draagt ​​een overvloed aan harige, licht-groen blad met een vaag speerpunt-achtige vorm. Het komt voor in dichte opstanden, de vorming van grote, goed ontwikkelde wortels vaak gebruikt door de Hopi mensen voor de behandeling van oedeem, volgens het boek "geneeskrachtige planten van de Woestijn en Canyon West," door Michael Moore. Volgens Moore, werden de wortels vermalen en gekookt in water tot een dikke slijm-achtige stof wordt geproduceerd, die vervolgens werd gedronken.

adderwortel

Gebruikelijk in het westen van de Verenigde Staten, adderwortel (Gutierrezia sarothrae) is een kleine kruidachtige struik bekend om zijn overvloedig, briljante-gele zomer bloeit. Het bereiken van 1,5 voet in hoogte, is een snel groeiende struik aangepast om te groeien in arme zandgrond en zware klimatologische omstandigheden. Volgens Dunmire, de Ute, dineren en Pueblostam, adderwortel een belangrijke medicinale installatie voor de behandeling van respiratoire aandoeningen, duizeligheid en luizen, hetzij als thee of topische, op vet gebaseerde zalf.

Doveweed

Doveweed (Croton texensis) is een kleine struik gevonden in het grootste deel van de Verenigde Staten. Identificeerbaar door zijn smalle, geel-groene bladeren en kleine stervormige bloemen, doveweed gedijt in gebieden met zandgrond over New Mexico. Voor de Hopi en Apache mensen, doveweed was een belangrijke medicinale plant gebruikt voor de behandeling van gastro-intestinale verstoort. Dunmire zegt dat doveweed werd gebrouwen in een braakmiddel, of braaksel inducerende drug, om te helpen bij het zuiveren van parasieten zoals wormen.

Share This Post