Index / Gezondheid / Medicijnen die Oorzaak hoge triglyceriden

Share This Post

Gezondheid

Medicijnen die Oorzaak hoge triglyceriden

Een aantal veel voorgeschreven medicijnen kunnen triglyceriden verhogen. Deze omvatten anticonceptiepillen, cardiovasculaire geneesmiddelen, thiazidediuretica en wat acne medicatie. Geneesmiddelen die worden gebruikt om HIV infecties en antipsychotic

AdvertisementEen aantal veel voorgeschreven medicijnen kunnen triglyceriden verhogen. Deze omvatten anticonceptiepillen, cardiovasculaire geneesmiddelen, thiazidediuretica en wat acne medicatie. Geneesmiddelen die worden gebruikt om HIV infecties en antipsychotica, zoals clozapine behandeling veroorzaken een significante toename van triglyceriden. Hoge triglyceriden kunnen bijdragen tot een groter risico op hart- en vaatziekten.

Wat zijn triglyceriden?

Triglyceriden zijn een soort vet, ook lipiden en lipoproteïnen. Triglyceriden zijn belangrijk voor het lichaam omdat ze energie omgezet. Als je te veel triglyceriden in uw systeem, hoewel, ze worden opgeslagen als vet. Ze worden geproduceerd in de lever of verbruikt in het voedsel dat we eten. Triglyceriden reizen via de bloedbaan verbonden aan lipoproteïnen met lage dichtheid (LDL). Een ophoping van LDL of slechte cholesterol in de bloedstroom kan blokkades in de bloedvaten genaamd atherosclerose veroorzaken. Atherosclerose is een belangrijke bijdragende factor in hart-en vaatziekten en beroerte.

Wie loopt er risico?

Iedereen die overtollige vet verbruikt in zijn dieet is een verhoogd risico op hoge triglyceriden. Degenen die een familiegeschiedenis van hoge triglyceriden of lijdt aan diabetes, metabool syndroom, of hypothyreoïdie moeten praten met hun arts over de medicijnen die zij nemen en het risico van verhoogde triglyceride niveaus.

Normaal niveau van triglyceriden

Volgens het National Heart, Lung, and Blood Institute, dient niveaus van triglyceriden dan 150 mg / dl. Niveaus tussen 150 en 199 mg / dl worden beschouwd als borderline hoog. Niveaus tussen 200 en 499 mg / dl worden beschouwd als zeer hoog en niveaus boven 500 mg / dl worden beschouwd als zeer hoog. Een eenvoudige bloedtest uitgevoerd door uw arts zal het niveau van triglyceriden in het bloed te bepalen.

Hart- en Medicijnen

Cardiovasculaire geneesmiddelen zoals bètablokkers kunnen triglyceriden verhogen met 10 procent tot 40 procent. Angiotensine converting enzyme (ACE) remmers kan verhogen triglyceridenspiegels bij mensen met diabetes. Enkele voorbeelden van bètablokkers zijn propranolol, atenolol en metoprolol. Voorbeelden van ACE-remmers omvatten fosinopril, lisinopril en enalapril.

Thiazidediuretica kunnen LDL-cholesterol verhogen met 5 procent tot 10 procent en triglyceriden met maar liefst 15 procent. Thiazidediuretica omvatten Aquatensen, Diucardin, Microzide en Zaroxolyn.

Voorbehoedsmiddelen en hormonale therapie

De oestrogeen in anticonceptiemiddelen en hormoontherapie voor menopause kunnen triglyceriden verhogen met maar liefst 40 procent. Progesteron, een ander hormoon vaak gebruikt in de pil, kan te verhogen met ongeveer 15 procent. Het effect van het triglyceridegehalte in het bloed varieert afhankelijk van de in elk merk pil combinatie.

andere Medicijnen

Isoretinoids gebruikt voor de behandeling van acne kan triglyceriden verhogen door 35-140 procent. Sommige immunosuppressieve geneesmiddelen gebruikt na orgaantransplantatie of chemotherapie te verhogen tot 50 procent. Proteaseremmers gebruikt om HIV infecties is aangetoond dat niveau zoveel als 200 procent bij sommige patiënten verhogen. Clozapine, een antipsychoticum, kan triglyceride niveaus tot 50 procent verhogen.

Wat kan je doen?

Begin met het vasthouden aan een vetarm dieet en omvatten oefening in je routine. Als u op één van de in dit artikel genoemde medicijnen, een regelmatig bloedonderzoek is het belangrijk om het niveau van triglyceriden in het bloed te controleren. Uw arts kan in staat zijn om een ​​alternatief medicijn om uw risico op verhoogde triglyceriden en uw risico op hart-en vaatziekten te verlagen voorschrijven.

Share This Post