Index / Gezondheid / Medicijnen die ervoor zorgen dat oorsuizen

Share This Post

Gezondheid

Medicijnen die ervoor zorgen dat oorsuizen

Tinnitus, meestal aangeduid als geluid in uw oren, wordt gekenmerkt door aanhoudende of onderbroken zoemen, rinkelen of klikkende geluiden die in uw oren of het hoofd worden gehoord. De spoed kan hoog of laag zijn en er geen externe bron van het gelu

Advertisement

Tinnitus, meestal aangeduid als geluid in uw oren, wordt gekenmerkt door aanhoudende of onderbroken zoemen, rinkelen of klikkende geluiden die in uw oren of het hoofd worden gehoord. De spoed kan hoog of laag zijn en er geen externe bron van het geluid. Tinnitus kan een symptoom van een onderliggende psychische of lichamelijke aandoening, of kan worden veroorzaakt door medicijnen zoals lisdiuretica, aspirine, antibiotica, NSAID's (niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) of antidepressiva.

lisdiuretica

Loop diuretica zijn bedoeld om te helpen elimineren overtollige water in je lichaam. Ze stimuleren uw nieren, effectief het verhogen van uw urineproductie. Ze worden vaak geïndiceerd voor patiënten met een hoge bloeddruk of nierproblemen. Vaak medicijnen die worden gebruikt in de Verenigde Staten onder meer Lasix, Edecrin, Myrosemide of Bumex. Volgens Drugs.com, geluid in uw oren is een potentieel, maar zeldzame bijwerking.

Aspirine

Aspirine behoort tot de familie salicylaat van medicijnen. Het werkt in je lichaam tot ontsteking, koorts en pijn te verlichten. Ook wordt soms aanbevolen door cardiologen ter voorkoming of behandeling van angina, beroertes of hartinfarcten. Gehoorproblemen en tinnitus zijn mogelijke bijwerkingen van het gebruik van aspirine, aldus Drugs.com.

antibiotica

Bepaalde antibiotica kunnen ook geluid in uw oren veroorzaken. Mycin antibiotica zoals vancomycine worden gewoonlijk gebruikt om colitis inducerende intestinale infecties (infecties veroorzaakt uw dikke darm ontstoken) uit te roeien en andere bacteriën die ernstige infecties in het lichaam kunnen veroorzaken bestrijden. Volgens Drugs.com, een potentieel ernstige bijwerking omvat geluid in uw oren. Aminoglycoside antibiotica zoals Amikacin kan ook tinnitus veroorzaken. Amikacine wordt gebruikt om ernstige infecties en werken behandelen door het stoppen van de productie van bacteriële eiwitten, effectief doden van de bacteriën.

NSAID's

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) worden gebruikt om de hormonen in het lichaam die pijn en ontsteking verminderen. Ibuprofen is nuttig bij de behandeling van hoofdpijn, koorts, rugpijn, menstruele ongemakken, kleine verwondingen en artritis. Naproxen is aangegeven symptomen geassocieerd met tendonitis, ankyloserende spondylitis, artritis, jicht, menstruatie of bursitis verlichten. Vaak voorkomende bijwerkingen van alle NSAID's omvatten het geluid in uw oren.

chemotherapie Drugs

Chemotherapie medicijnen zoals vincristine en cisplatin kan ook leiden tot of verergeren tinnitus. Cisplatine is bestemd voor gebruik alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen voor de behandeling van ovariumkanker, blaaskanker en testiculaire kanker. Het werkt door het remmen van de groei en reproductie van kankercellen. Vincristine stopt ook kankercellen groeien en wordt geïndiceerd voor de behandeling van leukemie, non-Hodgkin lymfoom en de ziekte van Hodgkin.

antidepressiva

Volgens een presentatie van de University of Texas Medical tak 2003, kan de tricyclische antidepressiva amitriptyline veroorzaken of verergeren tinnitus symptomen. Amitriptyline helpt hersenchemicaliën balanceren en is geïndiceerd voor de behandeling van depressie. Mogelijke bijwerkingen zijn geluid in uw oren.

Share This Post