Index / Onderwijs / Math Shortcut Tricks in Veeltermen

Share This Post

Onderwijs

Math Shortcut Tricks in Veeltermen

Conventionele methoden voor het oplossen van veeltermen en vierkants zijn onderdelen van het onderwijs algebra, maar zodra de studenten begrijpen de essentie, zoals factoring, kunnen snelkoppelingen worden ingevoerd. Consequent benadrukken de volgord

AdvertisementConventionele methoden voor het oplossen van veeltermen en vierkants zijn onderdelen van het onderwijs algebra, maar zodra de studenten begrijpen de essentie, zoals factoring, kunnen snelkoppelingen worden ingevoerd. Consequent benadrukken de volgorde van de wiskundige bewerkingen en de snelkoppelingen zal een briesje.

vermenigvuldiging FOIL

De folie methode is de meest onderwezen werkwijze en een van de gemakkelijkst te grijpen bij de behandeling van de vermenigvuldiging van slechts twee-termijn expressie. Vermenigvuldig de eerste eenheden van elke uitdrukking, voeg het product van de twee buitenste termen, voeg het product van de twee termen in en voeg het product van de laatste voorwaarden.

Bijvoorbeeld, (x + 4) (x + 2) = x (kwadraat) + 2x + 4x + 8 = x (kwadraat) + 6x + 8

verticale Vermenigvuldigen

Verticale vermenigvuldiging zet de twee termen aan een verticaal vlak, vergelijkbaar met normale vermenigvuldiging. Neem de rechterzijde van de onderste termijn en vermenigvuldigt deze met de beide eenheden van de bovenste term. Voor de linkerkant van de bodem term, bewegen de ene ruimte naar links en vermenigvuldig de linkerkant van de bodem termijn aan de rechter- en linkerzijde van de bovenste termijn. Deze werkwijze, terwijl vereenvoudigd in het onderstaande voorbeeld werkt ook voor geavanceerdere polynomen.

 
 x + 4 x + 2 ____ 2x + 8 
  • x (kwadraat) + 4x

     
     x(squared) + 6x + 8 

Factoring de Quadratic Door Groepering

Groepering is een andere veel gebruikte methode in factoring veeltermen. Herinneren aan de basis operationeel worden eigenschappen van de wiskunde PEMDAS of please-Excuse-My-Lieve-tante-Sally of Parenthesis-Exponenten-Vermenigvuldigen-Division-toevoeging-Aftrekken. Wanneer we geconfronteerd worden met een kwadratisch zoals 4x (in blokjes) + 8x (kwadraat) + 2x + 4, let op de gemeenschappelijke factoren. Breek deze vergelijking naar beneden in: 4x (kwadraat) (x + 2) + 2 (x + 2). De gemeenschappelijke factor aan beide zijden van het plusteken is (x + 2). Deze vergelijking factoren in (4x (kwadraat) 2) (x + 2).

Polynoom staartdeling

Stel de deler term aan de linkerkant van de divisie bar, en plaats de langere / complexer termijn onder de bar. Neem de brief looptijd van de linkerkant unit en verdeel dat in de eerste termijn onder de bar. Vermenigvuldig de top factor door de letter looptijd van de linkerzijde en plaats het in het kader van de eenheid onder de divisie bar. vermenigvuldig dan de top factor door de rechterkant van de juiste eenheid en leg die naast het product dat u net gevonden. Aftrekken en voeren langs de volgende termijn onder de divisie bar. Neem de x-eenheid van de deler en verdeel dat in de eerste toonaangevende term onder de rest bar. Plaats het quotiënt bovenop de deler bar. Herhaal deze stappen van het verdelen en af ​​te trekken tot u de volledige vergelijking onder de deler bar hebben afgerond. Houd rekening met de PEMDAS volgorde van bewerkingen.

Share This Post