Index / Onderwijs / Math Projecten voor Fracties

Share This Post

Onderwijs

Math Projecten voor Fracties

Te beginnen in de derde klas, leren de studenten die fracties vertegenwoordigen delen van een geheel. De Common Core Standards vragen dat de derde-grade studenten begrijpen het concept van gelijkwaardige breuken en in staat zijn om twee fracties te v

AdvertisementTe beginnen in de derde klas, leren de studenten die fracties vertegenwoordigen delen van een geheel. De Common Core Standards vragen dat de derde-grade studenten begrijpen het concept van gelijkwaardige breuken en in staat zijn om twee fracties te vergelijken. Vierde en de vijfde klas leerlingen beginnen om breuken te bestellen en het uitvoeren van eenvoudige bewerkingen, zoals optellen en aftrekken. Eenvoudige projecten kunnen studenten helpen om zowel een goed begrip van breuken en elementaire vaardigheden te ontwikkelen in het manipuleren en het gebruik van breuken in real-life situaties.

Fraction Basics

Een fundamentele project met papier geeft studenten een inleiding tot het concept van de fracties. Geef de leerlingen zes stroken papier van gelijke lengte te beginnen. Laat de leerlingen kiezen uit een strook papier om het gehele bedrag te vertegenwoordigen - of één. Leerlingen knippen dan de tweede strip in de helft om te zien dat 1/2 vertegenwoordigt één van de twee delen van een geheel. Met de resterende stroken papier, kunnen de studenten voorstellingen van verschillende fractie waarden, altijd in gedachten houden dat fracties zijn delen van een geheel.

Budding Architecten

Basisprincipes van de architectuur te introduceren studenten om breuken en metingen. Beginnen met studenten waardeobjecten van verschillende lengtes met een liniaal. Bieden studenten met foto's om te meten, of laten voorwerpen rond de klas, zoals potloden, kleurpotloden of de zijkanten van boeken te meten. Vervolgens hebben de studenten lijnen te tekenen op een bepaalde lengte te meten. Bijvoorbeeld, laat de cursisten lijnen 2 inches lang, 2 1/2 inches lang en 2 3/4 duim lang trekken. Tot slot, de leerlingen vragen om een ​​huis gegeven specificaties te ontwerpen voor de maatregelen van bepaalde elementen van het huis, zoals de hoogte en breedte van een deur en de afmetingen van de ramen. U kunt ook bieden studenten met de specificaties voor de achtergrond items of de afstand van naburige woningen.

Dining en Kortingen

Role-playing en spelletjes waarbij geld te geven studenten de kans om het begrip en het gebruik van breuken te oefenen. Je kunt studenten met papiergeld en munten te bieden in diverse benamingen uit te leggen dat het ontvangen van verandering bij een winkel betekent dat u ontvangt een fractie van een dollar. Bijvoorbeeld, na uit te leggen dat er vier kwartalen in een dollar, studenten kunnen erachter te komen dat een kwart is 1/4 van een dollar. Of studenten kunnen leren dat een cent is 1/10 van een dubbeltje (of 1/100 van een dollar). Na het geven van de studenten een inleiding tot begrip van de fracties in geld, huidige scenario's voor de aankoop van artikelen en het ontvangen van verandering. Studenten kunnen achterhalen wat deel van hun geld dat ze als wisselgeld zullen ontvangen. Bijvoorbeeld, als zij kopen snoep voor 50 cent, zullen ze een halve dollar betalen en ontvangen van een halve dollar als wisselgeld.

math Meesterwerken

Een fractie les kan worden geïntegreerd in een eenvoudige kunstproject. Begin met het creëren van een 10-by-10 raster om studenten 100 pleinen waar ze een mozaïek te creëren. Vervolgens laat de cursisten een kleurenschema of patroon voor hun kunstwerk te bedenken. Studenten moeten nadenken over manieren waarop zij kunnen patronen of afbeeldingen binnen het raster te creëren. Zo kan studenten afwisselende kleuren in elke rij of kolom. Of kan ze een ruitpatroon in het midden van het raster te creëren. Vraag de leerlingen om de fractie bedrag per kleur maakt in het net te berekenen. Bijvoorbeeld, als 10 vierkanten zijn blauw, zouden ze erachter te komen dat blauwe vierkanten uitmaken 10/100 van de grid. Moedig de meer gevorderde leerlingen om de fractie te verminderen om te vinden dat 1/10 van het rooster is blauw.

Share This Post