Index / Bedrijf / Marktsegmentatie en Product Differentiatie

Share This Post

Bedrijf

Marktsegmentatie en Product Differentiatie

Om een ​​bedrijf effectief en een rand tegen de concurrentie, moet een duidelijk beeld van wat klanten te richten en waar, wat de zaken hun biedt en hoe het product te verkopen. Deze marketing strategie bestaat uit een aantal oefeningen die moet word

AdvertisementOm een ​​bedrijf effectief en een rand tegen de concurrentie, moet een duidelijk beeld van wat klanten te richten en waar, wat de zaken hun biedt en hoe het product te verkopen. Deze marketing strategie bestaat uit een aantal oefeningen die moet worden gedaan voordat een bedrijf een product op de markt kan brengen. Gebruikte hand in hand, marktsegmentatie en productdifferentiatie strategieën - de belangrijkste componenten van een marketingstrategie - bieden een enorm voordeel aan een bedrijf en kan positieve resultaten inkomsten opleveren.

Inzicht Marktsegmentatie

Marktsegmentatie is een grote bron van concurrentievoordeel, effectief zeroing in op een doelgroep. Bedrijven groep potentiële klanten op basis van overeenkomsten die zij delen met betrekking tot de relevante dimensies, zoals de behoeften van de klant, channel voorkeuren, producteigenschappen of de winstgevendheid van klanten. Marktsegmentatie stelt bedrijven in staat om een ​​segment van de consumenten en de groep hen op basis van gelijkenissen nemen zij allen delen met betrekking tot de kenmerken die een marketing strategie te bepalen.

Het definiëren van de doelmarkt

Een bedrijf kan marktsegmentatie gebruiken om zijn voordeel door te weten de basis om segment klanten, zoals richten op potentiële klanten met het grootste winstpotentieel. De potentiële klanten dat deze demografische geschikt voor een bedrijf uitgegroeid tot een marktsegment. Een bedrijf kan meer dan één marktsegment voor een product, en elk marktsegment is een onderdeel van de totale marketingstrategie. Deze gerichte segmenten kunnen leiden tot een aanzienlijk verbeterde marketing effectiviteit.Understanding Product Differentiatie

Productdifferentiatie is de strategie van het benadrukken van functies en kenmerken van een product om het te onderscheiden van concurrenten en van andere productaanbod. Er zijn vele manieren waarop een product zich kan onderscheiden, zoals innovatie, marketing en distributie. De algemene doelstelling van een product differentiatie strategie is een product aantrekkelijker maken voor een bepaald doel segment te maken. Focussen op de erven verschillen van een product moet leiden potentiële klanten om het uniek en daarom waardevol beschouwen. Een bedrijf communiceert deze verschillen door de reclame, dat is de selling proposition.

Het verminderen van de directe concurrentie

Focussen op product verschillen vermindert de directe concurrentie. Als bedrijven categoriseren van een product als verschillende, kan de concurrentie worden niet gebaseerd op de prijs, maar op niet-prijs factoren, zoals design en functionaliteit. Klanten in een doelsegment een lagere gevoeligheid voor deze niet-prijs factoren, en, als gevolg daarvan, de productdifferentiatie strategie wordt een effectief instrument voor een bedrijf.

Share This Post