Index / Careers & Work / Marketing Manager Taken en verantwoordelijkheden

Share This Post

Careers & Work

Marketing Manager Taken en verantwoordelijkheden

Een marketing manager is verantwoordelijk voor het opzetten van het bedrijf marketing strategieën, het uitvoeren van de marketing en promotie-activiteiten, alsmede het beheer van personeel, volgens Rob Halvorsen van SalesCareersOnline. De rollen en v

Advertisement

Een marketing manager is verantwoordelijk voor het opzetten van het bedrijf marketing strategieën, het uitvoeren van de marketing en promotie-activiteiten, alsmede het beheer van personeel, volgens Rob Halvorsen van SalesCareersOnline. De rollen en verantwoordelijkheden van een marketing manager verschillen per branche, de organisatie en de grootte van de afdeling. In grote bedrijven, met name wanneer er meer dan een marketing manager, ze werken onder een marketing director of vice-president, volgens eLearnPortal.

Om een ​​duidelijk inzicht in hun consumenten, concurrenten en algemene omgeving te krijgen, marketing managers te organiseren marketing onderzoeken, volgens Onet OnLine. Zij analyseren de bevindingen en gebruiken deze informatie om beter te voldoen aan de behoeften van consumenten en concurrerender.

Op basis van de algemene bedrijfsdoelstellingen en richting, marketing managers ontwikkelen van nieuwe marketing strategieën ter bevordering van het bedrijf de producten, diensten of het imago. Zij hebben ook te evalueren en de effectiviteit van deze strategieën te analyseren door te kijken naar de impact die ze hadden op het marktaandeel en de perceptie van de consument. Ze hebben ook prijsstrategieën vast te stellen, te creëren en budgetten te evalueren, evenals maken projecties op return on investment. Marketing managers identificeren van de verschillende distributiekanalen zij zullen gebruiken om een ​​product aan de consument te maken, aldus Berkowitz, Crane, Kerin, Hartley en Rudelius.

Marketing managers toezicht op de projecten en de dagelijkse activiteiten van de marketing medewerkers, zoals marketing coördinatoren, en toezicht houden op de aanwerving, de opleiding en de evaluatie van de prestaties van hun team. Zij zorgen ervoor dat het team functioneert goed samen door het stimuleren van de communicatie, vertrouwen en respect.

Afhankelijk van het type organisatie zal de marketing manager ofwel het beheer van de reclame en promotie-inspanningen van het bedrijf zelf, werken met een intern reclame-team of met een extern reclamebureau. Deze inspanningen zijn onder andere print en online advertising, event planning en direct marketing.

Terwijl de marketing managers werken met managers van andere afdelingen, zij ook te maken met senior managers binnen het bedrijf, klanten en leveranciers, volgens eLearnPortal. Om deze reden, een deel van hun werk omvat het reizen wanneer ze nodig hebben om een ​​ontmoeting met medewerkers of klanten die op een andere locatie werken.

Marketing managers moeten voortdurend bijhouden van trends in de markt met het oog op toekomstige zakelijke kansen te identificeren. Zij overleggen met het kopen van het personeel om te begrijpen wat er momenteel in de vraag en de verkoop gebruik forecasting om toekomstige winstgevendheid van de producten en diensten te schatten.

Share This Post