Index / Tuin / Malathion Schade aan Tomatenplanten

Share This Post

Tuin

Malathion Schade aan Tomatenplanten

Tomaten zijn warm-seizoen eenjarige dat een van de meest gebruikte en aanpasbaar vruchten te produceren. Volle zon, goede aarde, staking en snoeien, voedsel en overvloedig water zorgen voor mollige fruit, maar tomatenplanten zijn gevoelig voor versch

AdvertisementTomaten zijn warm-seizoen eenjarige dat een van de meest gebruikte en aanpasbaar vruchten te produceren. Volle zon, goede aarde, staking en snoeien, voedsel en overvloedig water zorgen voor mollige fruit, maar tomatenplanten zijn gevoelig voor verschillende ziekten en insecten problemen. Malathion wordt aanbevolen door de Universiteit van Missouri Uitbreiding en Clemson University, onder andere, als een nuttige insecticide voor tomaten en andere plantaardige planten. Chemicaliën moeten in de juiste hoeveelheid worden toegepast om te voorkomen dat schade aan de bladeren en vruchten van de tomatenplant.

Bestedingen

Tomaat plagen omvatten kauwen en zuigende insecten. Bladluizen, tomaat hornworms, cutworms, aardvlooien en spintmijten zijn slechts een paar van de schadelijke insecten van tomatenplanten. Veel culturele methoden voor controle, met inbegrip van plukken, kan u helpen met kleine besmettingen. Geïntegreerde gewasbescherming-management praktijken hebben een aantal daarvan; maar voor hardnekkige insecten, kan zijn toevlucht nemen tot chemische bestrijding. Malathion moet deel uitmaken van een regelmatig spuiten toepassing te zijn om effectief te zijn, wat betekent dat tijdens het groeiseizoen moet worden toegepast bij de eerste tekenen van ongedierte problemen.

malathion

Malathion is een organofosfaat insecticide. Het is vermeld voor gebruik op bijna elke groente en fruit kunt u zich voorstellen als een ongediertebestrijding spray. Het wordt ook gebruikt om luizen en hun eieren. De spray kan niet worden gebruikt om het water als gevaarlijk aquatische dieren en vissen. U kunt het product gebruiken tot binnen één dag van het oogsten van de tomaten. Malathion is de actieve chemische stof in de spray en is vettig en stinkend, maar veilig te gebruiken op eetwaren beschouwd indien toegepast volgens de productspecificaties. Geconcentreerde of onverdund toepassing van de chemische zal blad schade veroorzaken.

Hoe te gebruiken Malathion

Het tijdstip, hoeveelheid verdunnings- en toepassingsmethode zijn belangrijk bij gebruik van een chemische nevel. Malathion werkt het beste als toegepast in de ochtend na de dauw is opgedroogd, maar voordat de hitte van de zon kan weerkaatsen op het vocht dat de spray achterlaat. Malathion wordt gemengd met een snelheid van 3 theel. per liter water voor wormen of 1 eetl. voor andere plagen. Verdunning is belangrijk om de bladeren te voorkomen. Breng de spuit als een blad applicatie een keer en dan kijken voor meer insecten. U kunt het opnieuw toepassen als nodig en hoeft alleen een dag wachten voordat je oogsten en eet de vrucht.

Kans op beschadiging

Overspray met elke chemische stof kan schadelijk zijn voor planten. Tomaat bladeren die te veel chemische ontvangt, kan vergeelde of gebleekt worden. De bladeren crinkle en uitdrogen waar meer dan spray heeft hen gecontacteerd. Ernstige chemische brandwonden van Malathion zal resulteren in het hele blad verschrompeling. Malathion wordt toegepast als een blad insecticide en daarom heeft de potentie om schade aan de bladeren veroorzaken. Als het product niet goed verdund, de geconcentreerde effect is te sterk voor de bladeren, en ze zullen chemische brandwonden krijgen.

Share This Post