Index / Eten drinken / Makkelijk te maken Apple Butter Recept

Share This Post

Eten drinken

Makkelijk te maken Apple Butter Recept

Apple boter is een van die typische kenmerken van de herfst. De naam verwijst naar de verdikte consistentie van het smeersel, en kan worden gebruikt om een ​​"lepel vallen" toegevoegd aan vrijwel elk van uw favoriete nietjes - koekjes en pannenk

Advertisement

Apple boter is een van die typische kenmerken van de herfst. De naam verwijst naar de verdikte consistentie van het smeersel, en kan worden gebruikt om een ​​"lepel vallen" toegevoegd aan vrijwel elk van uw favoriete nietjes - koekjes en pannenkoeken of gemengd in yoghurt en havermout, gegarneerd bovenop karbonades of plaats van jam op de boterham of desserts. Een van onze persoonlijke favorieten is een royale laag van apple boter ingeklemd tussen smeltende cheddar en spek op een warme gegrilde kaas sandwich.

Terwijl we allebei opgegroeid met de donkerbruine supermarkt potten, appel boter is verrassend eenvoudig te maken thuis met behulp van een combinatie van verse appelen en zes volledig natuurlijke ingrediënten. Onze methode kan in één pot worden ingevuld en komt samen op het fornuis in minder dan 2 uur, het vullen van uw huis met de bedwelmende aroma's van de herfst. Dat klopt - geen noodzaak voor 9 tot 10 uur koken keer in een crock pot of oven.

Wat je nodig hebt

6 zoet en knapperig appels, Gala, Fuji of honing knapperig
2 kopjes appelcider
1/2 kopje donkerbruine suiker
1/4 theelepel zeezout
Sap van 1 citroen
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel piment Apple divider (optioneel)

Heb je geen appelcider bij de hand? Appelsap zorgt voor een zoete wissel. Ook passen de suiker naar wens, afhankelijk van het niveau van zoetheid in de appels.

Tip

De genoemde ingrediënten maakt 2 kopjes van apple boter. Triple het recept hieronder om naar kleinere, 4-ounce sized geleikruiken om een ​​partij van 12 potten klaar voor seizoensgebonden gifting maken - leraren, buren, inwijdingsfeest en vakantie gastvrouw.

Stap 1

Schil appels, snij in kleine stukjes. Een appel divider helpt om snel de kern en snijd elke appel in één beweging, het bereiken van uniforme schijfjes.

Tip

Sla de klokhuizen en schillen, want zij zijn de sleutel tot het maken van zelfgemaakte appelazijn. Leer hoe u een partij van uw eigen hier te maken.

Stap 2

Combineer de appels, cider, bruine suiker en zeezout in een emaille pot of Nederlandse oven. Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur. Laat aan de kook gedurende 5 minuten voor het verlagen van de warmte naar sudderen en bak de appels ontdekt, af en toe roeren tot de appels zacht zijn en de vloeistof heeft verminderd, ongeveer 20 minuten.


Stap 3

Voeg sap van de citroen en pureer de appel mengsel met behulp van een staafmixer (of proces met een blender in batches) tot een glad van structuur. Sommige brokken zijn OK, en lenen aan de handgeweven aard van de verspreiding.

stap 4

Roer de kaneel en piment, terug te keren aan de kook en roeren om de 5 minuten tot de appel boter is verdikt en donkerder van kleur.


stap 5

Haal van het vuur en laat de apple boter afkoelen voordat het verdelen in glazen potten. Koel bewaren in de koelkast voor maximaal 2 weken of de vriezer in een luchtdichte container voor maximaal 6 maanden.


Share This Post