Index / Huis / Maakt u gebruik van warm of koud water voor blanken in de wasmachine?

Share This Post

Huis

Maakt u gebruik van warm of koud water voor blanken in de wasmachine?

In het verleden, warm water was de standaard voor het reinigen van witte kleren in een wasmachine. Echter, de begroting en milieubewuste consumenten zijn nu kiezen om blanken te wassen in een van beide warm of koud water. Volgens Michael Bluejay in z

AdvertisementIn het verleden, warm water was de standaard voor het reinigen van witte kleren in een wasmachine. Echter, de begroting en milieubewuste consumenten zijn nu kiezen om blanken te wassen in een van beide warm of koud water. Volgens Michael Bluejay in zijn artikel, "Hoeveel kost het om een ​​wasmachine Run?" De jaarlijkse elektriciteit kosten van het wassen van kleren in warm water en spoelen ze in warm water is $ 265, vergeleken met $ 206 voor het wassen en spoelen kleding in warm water. Dit jaarlijkse totale daalt tot een jaw-dropping $ 16 voor het wassen en spoelen kleding in koud water. Evenwel koud water niet zo effectief als warm water van witte wasgoed.

Warm water

De 25 Green Tips website staat dat warm water heeft de voorkeur voor blanken, omdat het de stijging van de temperatuur die nodig zijn om grondig te reinigen witte kleren produceert. Elizabeth Mayhew in "Oplossingen voor een waslijst van Washing Dilemma's," suggereert met behulp van warm of heet water voor blanken als je een ouder model top-loading wasmachine hebben, omdat het wasmiddel kan niet voldoende schone kleren bij temperaturen van minder dan 65 graden.

Koud water

BC Hydro bevordert koud water verbruik, beweren zal het witte kleren net zo goed als warm of heet water, en voor het reinigen van moeilijk te verwijderen vlekken, beveelt het gebruik van een pre-wasserette ter plaatse te verwijderen. Het pleit voor alleen het gebruik van warm water voor extreem hardnekkige olievlekken. Mayhew stemt ermee in dat, als je een nieuwere, voorlader machine, zelfs op het koude water setting, deze wasmachines mix warm en koud water samen tot een temperatuur van 70 graden, wat voldoende is voor het activeren van wasmiddelen.

Heet water

Volgens Housecleaning Central, moet je eigenlijk was wit items zoals handdoeken en ondergoed in heet water (hoewel dit meestal veroorzaakt krimp), en je moet wassen licht gekleurde items in warm water op basis van de theorie dat warm water niet een voldoende hoge temperatuur heeft bereikt om effectief schone witte kleren, en de site maakt geen onderscheid tussen voor- en top-load ringen.

Andere Overwegingen

Veel leveranciers nu produceren vloeibare wasmiddelen ontworpen voor gebruik in koud water, waardoor de noodzaak om warm of heet water te gebruiken elimineert. Ook de wasmachine tuimelende beweging of agitatie proces bijdraagt ​​evenveel - zo niet meer - het reinigingsproces de watertemperatuur. Afhankelijk van de stijl van uw wasmachine en het type wasmiddel dat u selecteert, het gebruik van warm of koud water kan gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Share This Post