Index / Wensen en Feesten / Maak een Living Succulent kerstboom Tutorial

Share This Post

Wensen en Feesten

Maak een Living Succulent kerstboom Tutorial

Deze leuke vakantie project combineert twee van mijn favoriete dingen: woon- bomen en vetplanten Kerstmis. Er is een heleboel te houden over beide. Om te beginnen, levende kerstbomen zijn beter voor het milieu, en vetplanten zijn super vergevingsgezi

Advertisement

Deze leuke vakantie project combineert twee van mijn favoriete dingen: woon- bomen en vetplanten Kerstmis. Er is een heleboel te houden over beide. Om te beginnen, levende kerstbomen zijn beter voor het milieu, en vetplanten zijn super vergevingsgezinde planten, perfect voor degenen die hebben de neiging om elke groene wat ze aanraken doden. Wat je zult eindigen met een mooie mini "tree" dat het hele jaar door met zeer weinig zorg nodig zullen gedijen. (Cue "Halleluja" koor uit de Messiah van Händel.)

Wat je nodig hebt

Kippengaas
Lange neus tang met mes
Beschermende werkhandschoenen
Veenmos, pre-bevochtigd
Diverse sappige stekken van verschillende soorten / maten
Bloemen vergroening pins
Pot met drainage gaten (verzwaard met stenen of ander zwaar materiaal) en schotel
Mini ornamenten van de kerstboom (optioneel)

Tip

Om pre-Bevochtig je veenmos, laten weken gedurende 20 minuten dan wringen van overtollig water.

Stap 1: Maak een kippengaas Topiary Cone Form

Als je nog nooit met kippengaas hebt gewerkt voordat, is het misschien een beetje te nemen voor u om onder de knie te krijgen van de vormgeving van het naar uw wil. (Als u niet wilt lastig vallen met deze stap, check out de tip hieronder.) Doe je handschoenen om je handen te beschermen tegen cut draden, knip dan uit een symmetrische driehoek - waarvan de afmetingen afhangen van hoe lang en breed u wilt uw boom te zijn. Mijn driehoek had een 16-inch breedte aan de bodem en het moment was 14-inch van de basis. Natuurlijk, als je herinneren van de geometrie klasse, een 2D-driehoek verbonden rand tot rand vormt geen 3D-symmetrische kegel - een disc met een wig uitgesneden (zoals Pac-man) zal dat doen. Maar het uitsnijden van een Pac-man-vormig stuk kippengaas is veel meer werk! In plaats daarvan I overlappende randen van mijn driehoek en de kegel gevormd om de symmetrische vorm I wilde.

Om mee te doen een overlapte kant naar de andere, tang gebruiken om te buigen en te creëren aangrijpende haken helemaal tot de rand.


Tip

Wilt u niet te prutsen met kippengaas? Zou je niet kwalijk nemen als je dat niet deed. In dat geval, online winkelen voor een kant-en-klare veenmos kegelvorm. Echter, het maken van uw eigen kunt u de grootte van de boom aan te passen.

Stap 2: Pak je kippengaas Form Met Mos

Neem je pre-bevochtigd veenmos en dichtbevolkte verpakken het in uw kegel. Uw succulent knipsels zou graag wortel schieten in dit medium. Zorg ervoor dat de lange-fibered variëteit kopen.

Stap 3: Zet de boom Vorm in Uw Pot

Nu, steek uw formulier in uw pot, verzwaard met stenen (of een ander materiaal dat je basis stabiliteit te geven). De stenen zullen ook ervoor zorgen dat uw mos is de juiste riool wanneer u uw tuin water. Kies een pot met een omtrek iets kleiner dan de conus, zodat het goed past.

Stap 4: Plaats succulente Stekken Into Form

Bij het nemen van uw stekken, zorg ervoor dat u een inch (of zo) lange steel in te voegen in uw formulier te verlaten. Met behulp van een lang, dun voorwerp (een eetstokje is perfect, maar ik gebruikte een dun penseel handvat) een gat en diepe zak in je dicht op elkaar gepakte mos om ruimte voor de snij-stam te maken.

Steek de steel in de zak en zet het snijden op zijn plaats met een vergroening pin.

Tip

Starten vanaf de onderkant van formulier dat via de grotere stekken aan de basis en kleine stekken aan de top. We raden te beginnen met elke rozet stekken (bv Echeveria, Graptopetalum, Aeonium, Sempervivum) en vervolgens het invullen van kleinere gaten met Jelly Bean Planten (zie afbeelding hieronder) en kleinere Jade soorten. Dit zijn gewoon suggesties, dus wees creatief!

Stap 5: Bedek gehele formulier Met Stekken

Simply Herhaal stap 4 tot je kegelvorm is bedekt met sappige stekken.

Versier Uw Boom (optioneel)

Een levende succulent is prachtig zonder extra versiering, maar als je wilt een feestelijke tafel middelpunt te maken, wil je misschien "Christmas" is een beetje met een mini-kerstboom topper, rode bessen (u kunt faux bessen gebruiken, maar ik plukte een paar chinaberries (van een boom), die ik van plan om te verwijderen zodra ze verschrompelen), mini-ornamenten, en / of mini-boom lichten.

Zorgen voor uw Boom

De zorg voor uw boom is eenvoudig. Plaats het in een zonnige omgeving en water het van de top wanneer het mos wordt droog. Toch kunnen deze winterharde planten duren ongeveer een week in droge mos, dus maak je geen zorgen als je vergeet te water. Snoei neer elke planten die te "langbenige" worden en plaatst u deze verkorte stekken terug in het mos. Bescherm het tegen zeer koude weer door binnen te brengen, of het in een kas.

Nu kunt u vrolijk het hele jaar door!

Share This Post