Index / Cars / Lube Oil Types

Share This Post

Cars

Lube Oil Types

Mechanische onderdelen die voortdurend bewegen tegen elkaar moeten worden gesmeerd om de wrijving te verminderen, slijtage en warmte, corrosie te voorkomen en te verhogen machine efficiency. Smeerolie is uitgegroeid tot de meest gebruikte smeermiddel

AdvertisementMechanische onderdelen die voortdurend bewegen tegen elkaar moeten worden gesmeerd om de wrijving te verminderen, slijtage en warmte, corrosie te voorkomen en te verhogen machine efficiency. Smeerolie is uitgegroeid tot de meest gebruikte smeermiddel in gebruik vandaag vanwege zijn brede scala van toepassing. Verschillende smeeroliën zijn vervaardigd voor verschillende doeleinden. Smeeroliën bestaan ​​meestal uit 90 procent basisolie en 10 procent additieven. Deze zijn ingedeeld op basis van hun viscositeit en eindgebruik.

dierlijke oliën

Dierlijke oliën worden gewonnen uit dierlijke vetten. Dit zijn triglyceriden die hard vet of stearine en zachte vetten of reuzel. Vetten worden hoofdzakelijk geproduceerd uit dierlijke vetten. Gemeenschappelijke bronnen van dierlijke oliën zijn walvissen en zeehonden. Er zijn andere dieren die een bron van fijne oliën voor andere smeeroliën zoals bruinvissen, haaien, dolfijnen, schapen en runderen. Dierlijke smeeroliën zijn stabiel bij normale temperaturen, maar kan niet worden gebruikt voor verbrandingsmotoren mocht vetzuren produceren.

Plantaardige olien

Plantaardige oliën zijn biologisch afbreekbaar omdat deze uit plantaardige bronnen zoals canola, raapzaad, castor, palm, olijf, mosterd en zonnebloemzaden. Zowel de plantaardige en dierlijke oliën hebben additieven om ze te stabiliseren en te verlengen hun bruikbaarheid. Zij hogere vlampunt dan minerale oliën en betere viscositeit hoewel ze nogal instabiel kunnen worden door een gebrek aan oxidatieve stabiliteit en kan veranderen in dikke plastic-achtige consistentie. Plantaardige olie smeermiddelen, zoals dierlijke olie smeermiddelen, kan snel eroderen stalen onderdelen.

Petroleum of minerale oliën

Minerale oliën zijn veruit de meest gebruikte smeerolie en die verkregen uit de verwerking van ruwe olie. Minerale oliën worden verder onderverdeeld in verschillende categorieën. Ze kunnen naftenische, aromatische of paraffinische zijn. Naftenische oliën die worden gebruikt in de vervaardiging van metaalbewerkingsvloeistoffen en transformatoroliën. Paraffinische oliën worden gebruikt als basis voor de vervaardiging van motorolie en industriële smeermiddelen. Deze worden ook gebruikt voor olie die in papier, textiel en rubberindustrie. Aromatische oliën worden in afdichtende verbindingen en kleefstoffen.

synthetische oliën

Er zijn smeeroliën die zijn gemaakt door de combinatie van minerale, plantaardige en dierlijke oliën en andere toevoegsels kunstmatig gemaakte producten geschikt voor krachtige motoren maken. Deze zijn meestal gemaakt van ruwe olie en andere materialen die voor machines werken bij extreme temperaturen zoals jet en race automotoren. Synthetische oliën zijn minder verdampende en bestand tegen oxidatie en slib problemen die gunstig zijn in het houden van motoren schoon voor betere prestaties. Er zijn verschillende synthetische olieproducten en een ieder is vervaardigd om een ​​specifiek doel te dienen en te beantwoorden een andere behoefte.

Share This Post