Index / Gezondheid / Low Protein dieet voor Kidney Disease

Share This Post

Gezondheid

Low Protein dieet voor Kidney Disease

Volgens Medline Plus, is een speciaal dieet nodig wanneer u een nierziekte. Het dieet laag in eiwit, natrium en kalium. Dit evenwicht is minder belastend voor de nieren en zal hen in staat stellen om efficiënter te functioneren. Eiwitten zijn nodig i

Advertisement

Volgens Medline Plus, is een speciaal dieet nodig wanneer u een nierziekte. Het dieet laag in eiwit, natrium en kalium. Dit evenwicht is minder belastend voor de nieren en zal hen in staat stellen om efficiënter te functioneren.

Eiwitten zijn nodig in het lichaam voor de groei, het bouwen van spieren en herstellen van weefsel. Het wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in dierlijke bronnen, zoals vlees, vis en melkproducten; Het wordt ook gevonden in plantaardige bronnen, zoals brood, granen, groenten en fruit. Eiwit is noodzakelijk het lichaam, maar wanneer het te veel, produceert het een verspilling genaamd ureum die moeilijk gecompromitteerde nieren te verwijderen. De sleutel met een nierziekte is om gewoon genoeg eiwitten hebben, zonder het nemen van overmatige hoeveelheden.

De hoeveelheid eiwit die je moet hebben, moeten sterk worden verminderd. De meeste van uw calorieën moet komen uit koolhydraten. Volgens de Universiteit van Maryland, moet je 0,6 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Als uw conditie is er een die ervoor zorgt dat je een iets grotere hoeveelheid eiwit in de urine zoals nefrotisch syndroom, bent u in staat om 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Naast het verminderen van uw eiwitinname, moet u ook te verminderen uw natrium en fosfor inname. Dit zijn allemaal belangrijke factoren die volgens de National Kidney Foundation.

Volgens elk dieet (zie bronnen), een van de eenvoudigste manieren om uw eiwitinname te verminderen is om te beginnen met minder. Gebruik bijvoorbeeld minder plakjes lunch vlees en vul je boterham met dikkere brood of broodjes en groenten die minder eiwit zal hebben. U kunt ook beginnen anders te denken, in plaats van het hebben van uw vlees het hoofdgerecht, denk aan het als bijgerecht en hebben een complexe koolhydraten als het hoofdgerecht. Zorg er ook voor stoofschotels met rijst als de belangrijkste ingrediënt en groenten en vlees toe te voegen als smaakstof.

Hier is een voorbeeld van een-dag dieet van Everydiet.com: Voor het ontbijt hebben ¾ kop Cheerios met ½ cup creamer, ½ banaan en ½ kop sinaasappelsap. Voor uw halverwege de ochtend snack, hebben een vrucht roll-up. Lunchtijd bestaat uit een kalkoen sandwich met 1 ounce kalkoen, 2 sneetjes brood, sla, ½ kop tomaat, ½ kop groene bonen, mayonaise, een middelgrote appel en ½ kopje fruit punch. Voor een snack in de middag, genieten van een Popsicle. Voor het diner een 2 ounce hamburger, ½ kopje witte rijst, ¼ kopje broccoli, ¼ kopje bloemkool, gooide salade met ranch dressing en ½ kopje ananas. Voor 's avonds een hapje 1 ounce van gom druppels.

Als u diabetes, spreken met een nier diëtist voordat staren een dieet plan.

Share This Post