Index / Huis / Loud Noise uit de koelkast

Share This Post

Huis

Loud Noise uit de koelkast

Een koelkast houdt uw eten koud, en het moet niet de rust van uw huis veel verstoren. Af en toe heb je een hard geluid van de keuken horen en het realiseren van uw apparaat is het maken van een racket kan je niet identificeren. Meestal is er niet vee

AdvertisementEen koelkast houdt uw eten koud, en het moet niet de rust van uw huis veel verstoren. Af en toe heb je een hard geluid van de keuken horen en het realiseren van uw apparaat is het maken van een racket kan je niet identificeren. Meestal is er niet veel reden tot zorg. Het feit is, koelkasten maken allerlei lawaai. Enkele geven problemen, terwijl andere normale werking geluiden. Onderscheid te maken tussen de twee is belangrijk, zodat je weet of reparaties nodig zijn.

verdamperventilator

Als uw koelkast is het maken van een luid getjilp of piepen geluid, open de deur naar het vriesvak en kijk of het geluid lijkt veel luider. Als dat zo is, is het waarschijnlijk dat je te maken hebt met een defecte verdamperventilator. De verdamper ventilator is het apparaat dat de lucht in beweging blijft in de buurt van de koelspiralen in de vriezer. Deze ventilator is verantwoordelijk voor het duwen van de koude lucht in de koelkast. Helaas, toen deze ventilator motor begint te raken, de enige optie om het te vervangen. Het kan niet eenvoudig worden gesmeerd of gemakkelijk te repareren, dus de beste optie is om een ​​technicus volledig vervangen.

Compressor

Ii u vindt dat een getjilp, piepen of andere ongewoon hard geluid is afkomstig van achter de koelkast, is het mogelijk de compressor faalt. Dit is de meest ernstige reparatie je zult moeten maken, omdat het apparaat moet worden vervangen en kan heel veel kosten. Vaak mensen ervoor kiezen om een ​​geheel nieuwe koelkast in plaats daarvan te kopen, vooral als het huidige model is een oudere, inefficiënte type. De compressor is ingekapseld in een grote doos, meestal gemonteerd op de onderrug van de eenheid. Als het geluid is zeker afkomstig van deze voetbal-sized geval, dan is de compressor is het probleem. Zo niet, dan is het mogelijk dat de ontdooi timer of condensorventilatormotor in self-ontdooien modellen is defect.

drain Pan

Als het geluid is afkomstig van onder de koelkast en het klinkt als een ratelend, dan is het probleem is gering. In sommige koelkasten, kan de normale trilling van de unit de afvoer pan gemonteerd onder de koelkast te ratelen veroorzaken. Wat tape vast te houden aan de pan op zijn plaats moet genoeg zijn om het lawaai te stoppen.

koelmiddel Circulation

Van tijd tot tijd, het koelmiddel in de koelkast doorloopt de leidingen, het verplaatsen van de leidingen die cursus door de wanden van de compartimenten voedsel op de spoelen aan de achterkant van de eenheid en dan terug naar de vriesruimte. Aangezien dit koelmiddel beweegt, zo blijkt uit een gasvormige toestand naar een vloeibare toestand en weer terug. Als dit gebeurt, zullen sommige koelkasten een gorgelend geluid dat te horen is zo ver weg als een andere kamer in een rustig huis te produceren. Dit is normaal in sommige eenheden en is geen reden tot bezorgdheid.

Ice Dump

Als je zijn opgeschrikt door een plotselinge doffe neerstortend geluid uit de keuken, maak je geen zorgen. Het is waarschijnlijk niet een spook - maar het kan ijsmaker van uw koelkast dumping een frisse lading van ijs in de bak zijn. Dit is vooral merkbaar als de ijsbak leeg of bijna leeg.

Share This Post