Index / Tuin / Lijst van Zone 6 fruitbomen

Share This Post

Tuin

Lijst van Zone 6 fruitbomen

Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zone 6 is één van de plant winterhardheid sectoren in Noord-Amerika. Deze zone strekt zich uit ten noordoosten staat Washington in een zadel die naar beneden gaat door Oost-Oregon in de meeste van Nevada en

Advertisement

Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zone 6 is één van de plant winterhardheid sectoren in Noord-Amerika. Deze zone strekt zich uit ten noordoosten staat Washington in een zadel die naar beneden gaat door Oost-Oregon in de meeste van Nevada en Utah (overslaan van de meeste van Colorado), en gaat door Missouri, Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania en delen van New York, alsook Massachusetts en Rhode Island. Zone 6 is de groei-vriendelijk voor een aantal specifieke soorten fruitbomen, op basis van de Oregon State University coöperatieve extensie.

Gala-appelen groeien op semi-dwarf bomen; rood-geel gala's zijn zoet, fris eten van appels in de herfst geoogst. Een aantal van de val geoogst, multi-purpose-appels die goed voor zowel eten en koken-zijn ook winterhard in zone 6. Red halareds zijn taart, sappig en geoogst uit semi-dwarf bomen in de late herfst. Vrijheid en rode McIntosh groeien ook op semi-dwarf bomen en zijn taart, knapperig, ziekte-resistente exemplaren. De dwerg Honeycrisp appelboom draagt ​​licht rood fruit dat is zoet en sappig. Zeer scherp en sappig, en in de late zomer geoogst, is de Lodi appel best gebruikt in sauzen en taarten.

Aziatische peren die het goed doen in zone 6 onder meer de zeer smaakvolle Kosui, lief en betrouwbaar Shinsui, sappige en zoete Atago, de exotische ogende gele huid shinseiki, en twee varianten van een bruine huid peren: the-butterscotch gearomatiseerde yoinashi en aromatische Seurí . In de Europese peren, de beste eten van peer is de groene huid conferentie die is zoet en sappig. Geoogst terwijl groen, Bartletts geel en zijn ook een favoriet eten peer. Ze zijn ook goed voor de conservenindustrie. Groen en roodbruine Bosc peren zijn sappig en zoet te eten en te bakken en droog ze goed af. De oranje-hued rescue peer is goed voor de conservenindustrie, drogen en eten, net als de grote gele orka.

Pruimen, kersen, perziken, abrikozen en winterharde kiwi's groeien goed in sommige gebieden van zone 6, maar kan niet verenigbare en vruchtbare fruit dragers. Kies groen gage, Italiaanse snoeien, Mount Royal, en Stanley pruimen voor het eten en het drogen in pruimen. Zoete kers rassen voor deze zone bestaan ​​uit Benton, index, Stella, liefje, en lapins. Pie kersen rassen zijn trefzekere, Donau, Montmorency en Northstar. Reliance perziken zijn de beste keuze voor zone 6 en Chinese zoete pit, moongold en Sungold abrikozen relatief goed doen ook. Er zijn geen aanbevolen nectarine rassen voor deze winterhardheid zone.

Share This Post