Index / Tuin / Lijst van ziekten in planten veroorzaakt door virussen

Share This Post

Tuin

Lijst van ziekten in planten veroorzaakt door virussen

Een aantal van dezelfde soorten virussen die mensen besmetten ook planten infecteren. Planten en mensen hebben geen virussen overbrengen aan elkaar, maar mensen kunnen plantenvirussen verspreid via lichamelijk contact. Meest, planten verkouden als ee

Advertisement

Een aantal van dezelfde soorten virussen die mensen besmetten ook planten infecteren. Planten en mensen hebben geen virussen overbrengen aan elkaar, maar mensen kunnen plantenvirussen verspreid via lichamelijk contact. Meest, planten verkouden als een insect of ander klein dier binnenvalt de cellulose armor die hen beschermt tegen het milieu. Virussen ook verspreid via besmette zaden, enten, wind, spatten, bestuiving en druipen sap. In tegenstelling tot mensen, planten nooit herstellen van een virus.

De eerste plantenvirus ontdekt, tabak mozaïekvirus (TMV), aanvallen leden van de nachtschadefamilie of Solanaceae familie. Deze omvatten tabak, peper, aardappel, tomaat, aubergine, komkommer en petunia. Het virus verspreidt zich via binnenkomst in pauzes van celwanden veroorzaakt door insecten of andere fysieke schade. Het heeft een andere claim to fame als het eerste virus afgebeeld met een elektronenmicroscoop.

Komkommer mosaic virus infecteert komkommer, tomaat, paprika's, meloenen, squash, spinazie, selderij, bieten en andere planten. Bladluizen verspreiden, en ze veroorzaken fysieke schade aan de plant, die binnendringen van het virus via wind, spatten of druppelen sap maakt. Het virus veroorzaakt draaien in jonge bladeren. Dat belemmert de groei van de gehele installatie en veroorzaakt een slechte fruit of blad productie.

De gerst gele dwerg virus infecteert verschillende granen en nieten gewassen, zoals tarwe. Bladluizen voornamelijk verspreid het virus. Het virus veroorzaakt verkleuring van de bladeren en de uiteinden van de planten, waardoor de fotosynthese, stunts groei vermindert en vermindert de productie van zaad korrels.

De knop bacterievuur virus infecteert sojabonen, een nietje gewas. Het veroorzaakt de steel buigen bovenaan de knoppen bruin wordt en terugbrengen van de plant. Aaltjes verspreiden dit virus.

Het suikerriet mosaic virus verkleurt bladeren van de suikerriet plant, het beperken van haar vermogen om zichzelf te voeden door middel van fotosynthese en te groeien. Het belemmert de groei van jonge planten. Bladluizen en besmette zaad verspreiden het virus.

De bloemkool mosaic virus infecteert de leden van de brassica of mosterd, familie, die kool, spruitjes, bloemkool, broccoli en raapzaad omvat. Het veroorzaakt een mozaïek of mottle op de bladeren, die de groei belemmert. Bladluizen en mechanische blootstelling aan het virus.

De sla mosaic virus mottles de bladeren van bijna alle soorten sla, dwerggroei de groei en het elimineren van de markt beroep. Bladluizen en besmette zaden verspreiden het virus.

De Maise mosaic virus veroorzaakt gele vlekken en strepen op de bladeren van maïs, dwerggroei de groei. Leafhoppers verspreiden het virus.

De pinda stunt virus veroorzaakt verkleuring en vervorming van de bladeren van de pinda's en een aantal andere wortelstokken, dwerggroei hun groei. Bladluizen en sap verspreiden het virus.

Share This Post