Index / Gezondheid / Lijst van voedingsmiddelen die Do not Make You Zuur

Share This Post

Gezondheid

Lijst van voedingsmiddelen die Do not Make You Zuur

Eten van een overmatige hoeveelheid voedingsmiddelen die een zure effect op het lichaam na digestie kunnen gezondheidsproblemen en ziekte veroorzaken. Foods ofwel een zure of alkaliserende effect. Zure voedingsmiddelen toevoegen waterstofionen naar j

AdvertisementEten van een overmatige hoeveelheid voedingsmiddelen die een zure effect op het lichaam na digestie kunnen gezondheidsproblemen en ziekte veroorzaken. Foods ofwel een zure of alkaliserende effect. Zure voedingsmiddelen toevoegen waterstofionen naar je lichaam, en alkalische voedingsmiddelen verwijderen. De hoeveelheid waterstofionen bijdraagt ​​tot de pH van het bloed, die idealiter alkalisch moeten zijn (7,35-7,45 de pH-schaal). Uw dieet moet meer alkalisch dan zure voedingsmiddelen bevatten voor u om gezond te blijven. Hoewel zure voedingsmiddelen niet helemaal ongezond, moet je ze eet met mate.

fruit

Veel mensen geloven dat alle vruchten zijn zuur, hetgeen niet het geval is. U kunt zuurgraad een voedingsmiddel is niet onderscheiden door smaak. Bijvoorbeeld, citrusvruchten smaken zuur, die vele leidt tot denken dat ze zuur. In werkelijkheid echter, citrusvruchten verminderen zuurgraad. Vers fruit heeft een alkaliserende effect op je lichaam, waaronder appelen, abrikozen, avocado's, meloenen, druiven, kersen, kokosnoot, citrusvruchten, tropische vruchten, vijgen, tomaten, peren, nectarines en mandarijnen. Vermijd bosbessen, veenbessen en ingeblikt fruit, omdat ze de zuurgraad zal toenemen.

Groenten

De meeste groenten hebben een alkalizing effect op je lichaam, dus zorg verse groenten een groot deel van uw dieet. Groenten die de zuurgraad te verminderen onder andere bieten, broccoli, selderij, groene bonen, erwten, elke vorm van bladgroenten, uien, knoflook, aubergine, zoete aardappelen, paprika, wortelen en komkommers. Eet de volgende zuur-producerende groenten met mate: olijven, linzen, maïs en winter squash.

Eiwit

De meeste dierlijke eiwitten een zure effect op het lichaam. Hoewel eiwit is belangrijk voor uw gezondheid, vergeet niet om de juiste grootte van de porties te eten. Om erachter te komen portiegroottes geschikt is voor uw leeftijd, geslacht en mate van lichamelijke activiteit, bezoek mypyramid.gov (zie bronnen). Vis, gevogelte en lamsvlees zijn zuur, maar in mindere mate dan rundvlees, varkensvlees en schelpdieren. Alkaline eiwitten omvatten amandelen, hazelnoten, kastanjes, tofu, wei-eiwit en tempeh.

Grains

Vele korrels zijn zuur, maar er zijn een aantal korrels die een lage alkaliniteit zorgen, waardoor ze een betere keuze dan korrels met een hoge zuurgraad. Boekweit, maïs, gierst, wilde rijst en quinoa zijn laag alkalische voedingsmiddelen. Zure granen of vormen van graan omvatten bruine en witte rijst, rogge en volkoren brood, tarwe pasta en gebak.

Zuivel en Diary Substitutes

Meeste zuivelproducten variëren van laag naar hoog zuurgehalte. Een paar zijn alkalisch, met inbegrip van geitenmelk en kaas. Verzurende zuivelproducten onder meer melk en kaas van koeien, ijs en boter. Karnemelk en yoghurt kan extreem zuur zijn als ze bepaalde levende culturen bevatten. Alkaline zuivel substituten zijn sojamelk en soja kaas. Verzurende zuivel vervangers zijn rijst melk en amandelmelk.

Oliën, Suiker en Zoetstoffen

Oliën, suikers en zoetstoffen moet worden gegeten met mate, als onderdeel van een gezond dieet. Olive, lijnzaad en canolaolie zijn alkalisch, terwijl margarine en reuzel zijn zuur. Ahornsiroop, rauwe honing, ruwe suiker, en Stevia - een kruid gebruikt als zoetstof - zijn alkalisch. Alle kunstmatige zoetstoffen zijn erg zuur. Verwerkte suikerhoudende voedingsmiddelen zoals cake, snoep en ingeblikt fruit zijn zeer zuur en moet worden vermeden.

Share This Post