Index / Sport en fitness / Lijst van verboden stoffen in Harness Racing

Share This Post

Sport en fitness

Lijst van verboden stoffen in Harness Racing

In de sport van het tuigpaard racen, paarden trekken chauffeurs in karren met twee wielen genoemd skulkies race in een bepaalde manier van lopen, zoals draf of pacing. Racing reglementen verbieden het gebruik van stoffen die een paard een oneerlijk c

AdvertisementIn de sport van het tuigpaard racen, paarden trekken chauffeurs in karren met twee wielen genoemd skulkies race in een bepaalde manier van lopen, zoals draf of pacing. Racing reglementen verbieden het gebruik van stoffen die een paard een oneerlijk concurrentievoordeel zou geven. De stoffen verboden in harddraverijen worden ook verboden in andere vormen van paardenraces.

Propantheline Bromide

Propantelinebromide of "Blue Magic" verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren door als relaxer. Kosten zijn gebracht in een aantal gevallen voor het gebruik ervan in het gareel racen.

narcotische analgetica

Narcotische analgetica zijn bestemd voor pijnbestrijding maar ook als een middel bij paarden.

etorfine

Etorfine, of "Elephant Juice," is een groot dier kalmeringsmiddel. Het fungeert als een stimulerend middel in plaats van als een kalmerend middel bij gebruik bij paarden in de juiste doses.

Butazolidin

Butazolidin is anti-inflammatoire en pijnstillende dus het zou worden gebruikt om de prestaties van een paard met pijn verbeteren door een blessure.

Bicarb

Bicarb is gebruikelijk zuiveringszout. Het absorbeert melkzuur, dat een afvalproduct van spieroefening, waardoor het paard hetzelfde inspanning voor een langere periode te dragen. Bicarb is toegestaan ​​tot een drempelwaarde.

Cafeïne

Cafeïne vroeger een populaire stimulerende maar het wordt gemakkelijk gedetecteerd door de moderne testen zodat manier hebben nieuwere geneesmiddelen.

EPO

EPO (erytropoëtine) is niet naar voren gekomen op het harnas racerij als het heeft in het menselijk scene, maar het is verboden.

Anabolische steroïden

Anabole steroïden werd zeer populair in de late jaren 1980, maar zijn meestal uitgegroeid tot een ding van het verleden, omdat ze zo gemakkelijk worden opgespoord met de huidige testmethoden.

aminocapronzuur

Twee Nieuw-Zeeland harnas trainers werden tijdelijk gediskwalificeerd in september 2009 voor de presentatie van paarden gedoseerd met aminocapronzuur, een medicijn gebruikt om de controle bloeden in de menselijke hemofiliepatiënten.

Share This Post