Index / Gezondheid / Lijst van Nightshade Groenten & Fruit

Share This Post

Gezondheid

Lijst van Nightshade Groenten & Fruit

De naam klinkt onheilspellend, maar de term "nachtschade" wordt gedacht aan het feit dat sommige van deze soorten fruit en groenten te verbouwen beter 's nachts te komen, zegt de auteur van het "Voorschrift voor Dietary Wellness." Met

Advertisement

De naam klinkt onheilspellend, maar de term "nachtschade" wordt gedacht aan het feit dat sommige van deze soorten fruit en groenten te verbouwen beter 's nachts te komen, zegt de auteur van het "Voorschrift voor Dietary Wellness." Met oorsprong in Zuid-Amerika, een deel van de nachtschade eetwaren zijn de meest gegeten groenten in de Verenigde Staten.

Aardappelen en tomaten zijn de meest geconsumeerde groenten in de VS, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, en zijn ook eetbaar leden van de nachtschade familie van groenten die alle tomaten en aardappelen met uitzondering van zoete aardappelen en yams bevat.

Als leden van de nachtschadefamilie, aardappelen en tomaten bevatten glycoalkaloïden, giftige stoffen die fungeren als een natuurlijke pesticiden of fungiciden in de plant. Terwijl glycoalkaloïden zijn giftig voor de mens, nachtschade groenten en fruit bevatten slechts kleine hoeveelheden van het gif, en het eten van hen zou je niet ziek maken, legt Food Safety Watch.

Peppers vallen ook in de nachtschadefamilie, met inbegrip van zowel zoet en kruidig ​​pepers, zoals paprika, chili pepers, habaneros, serranos, pablanos en cayenne peper. De gemeenschappelijke zwarte en witte peper die u gebruikt om specerijen en smaak toe te voegen aan voedsel is geen onderdeel van de nachtschadefamilie.

Aubergine is ook een nachtschade groente. Terwijl u het meest vertrouwd met de grote paarse aubergine gebruikt om aubergine Parmezaanse kaas te maken kunnen zijn, de groente komt in een verscheidenheid van vormen en kleuren. Soorten aubergines onder meer Japanse, Indiase, Thaise en Chinese, evenals witte en Pingtung lange aubergine. Aubergines zijn laag in calorieën en een goede bron van vezels. Ze maken een gezonde toevoeging aan uw dieet, ongeacht hun vorm, kleur of grootte.

Er zijn slechts een paar vruchten in de nachtschadefamilie, waaronder goji bessen, bosbessen, gemalen kersen en Cape kruisbessen. Een rijke bron van voedingsstoffen, waaronder vitaminen A en C, ijzer, selenium en antioxidanten worden gojibessen aangeprezen als een superfood volgens NHS Choices. Huckleberries, Cape kruisbessen en gemalen kersen zijn ook rijk aan vitamine C. Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek, worden gemalen kersen gerangschikt als een van de meest voedzame vruchten te wijten aan hun vitamine A, C en niacine inhoud.

Als u artritis, kan je al hebben verteld om nachtschade voedingsmiddelen te elimineren uit je dieet tot artritis flare-ups te voorkomen. De glycoalkaloïden in de groenten en fruit wordt gezegd dat ze de aandoening verergert; Er is echter geen bewijs om dergelijke claims te ondersteunen, volgens de Arthritis Foundation. In feite kan het eten van deze vruchten en groenten uw artritis te helpen door het verminderen van ontstekingen.

Share This Post