Index / Gezondheid / Lijst van het Voedsel voor diabetici

Share This Post

Gezondheid

Lijst van het Voedsel voor diabetici

Het eten van de juiste voeding is een uiterst belangrijke stap bij het beheer van diabetes. Mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn voorzorgsmaatregelen te nemen met een dieet, weg te blijven van voedingsmiddelen die kunnen leiden tot bloedsuiker

Advertisement

Het eten van de juiste voeding is een uiterst belangrijke stap bij het beheer van diabetes. Mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn voorzorgsmaatregelen te nemen met een dieet, weg te blijven van voedingsmiddelen die kunnen leiden tot bloedsuikerspiegel te spike naar abnormale niveaus. Hoewel koolhydraten nodig voor diabetici zijn, het kiezen van de juiste soort is absoluut noodzakelijk voor diabetici. Diabetici moet altijd kiezen voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en voedingsstoffen, en weinig vet, geraffineerde koolhydraten en suiker. Met een goede maaltijd planning, kunnen diabetici een succesvol leven te leiden en te helpen houden hun bloedsuikerspiegel gereguleerd.

Volle granen zijn gunstig en essentieel voor een dieet. Uitstekende bronnen van hele korrels omvatten bruine rijst, rogge, peulvruchten, tarwe en haver. Deze voedingsmiddelen zijn een goede bron van complexe vezelrijke koolhydraten, die helpt voorkomen dat een hoge bloedsuikerspiegel. Geraffineerde koolhydraten, zoals witte rijst en brood, moet worden vermeden. Twee tot drie porties van hele korrels moeten worden geïntegreerd in een dieet.

Verse groenten moet een dagelijks onderdeel van het dieet van een diabetes te zijn. Komkommers, kool, tomaten en broccoli zijn uitstekende keuzes voor dagelijkse consumptie. Vermijd ingeblikte groenten, waaronder toegevoegd natrium, en in plaats daarvan kiezen voor verse, gestoomde of gegrilde groenten. Drie tot vijf porties per dag wordt aanbevolen voor diabetici.

Zuivelproducten zijn een uitstekende bron van calcium en moet dagelijks geïmplementeerd in het dieet. Goede bronnen van zuivelproducten zijn cottage cheese, magere melk, magere yoghurt en suiker gratis ijs. Vermijd volle melk en alle zuivelproducten die niet wordt verminderd of vetvrij. Consumeer 2-3 porties zuivel per dag.

Vlees zijn hoog in eiwit dat nodig is voor diabetici is. Echter, er zijn vlees, zoals gebakken kip, ribs, en spek, die moeten vermeden ten koste van alles. Gezonde keuzes van vlees voor de diabetische, omvatten zonder vel kalkoen of kip, kalkoen bacon en verlaagd vetgehalte strips van lendenen. Minstens twee tot drie porties vlees moet dagelijks worden geconsumeerd.

Tonijn, kreeft, garnalen, kabeljauw en garnalen zijn alle passende voeding voor diabetici. Vermijd gebakken vis, en in plaats daarvan kiezen geroosterd, gebakken of gegrild. Seafood levert eiwitten en omega-3 vetzuren. Vis kan worden vervangen vlees een paar keer per week, twee tot drie dagelijkse porties.

Vrucht is een goede bron van vitaminen, kalium en vezels. Appels, bananen, pruimen, peren, perziken en druiven zijn allemaal gunstig voor diabetici. Echter, aangezien vruchten meer koolhydraten dan groenten en mager vlees bevatten, de schil van appels en druiven moet worden gegeten langzamer spijsvertering te verzekeren, dat op zijn beurt zal helpen om de bloedsuikerspiegel gereguleerd te houden. Vermijd vruchten die worden ingeblikt, omdat ze doorgaans te veel zware siroop en suiker bevatten; 2-3 porties fruit per dag is ideaal.

Zoals met voedsel, dranken en snacks suikerhoudende en geraffineerde koolhydraten geheel moet worden vermeden. Gezonde hapjes en drankjes voor diabetici onder water, suiker gratis vruchtensap, en limonade. Gebakken chips, pinda's, amandelen en een adequaat snack voor diabetici, zolang de snacks zijn beperkt tot niet meer dan 1-2 porties per dag.

Share This Post