Index / Persoonlijke financiën / Lijst van dingen te Budget

Share This Post

Persoonlijke financiën

Lijst van dingen te Budget

Budgettering is een cruciaal aspect van de persoonlijke money management. Hiermee kunt u zien waar uw geld naartoe gaat elke maand en aanpassingen maken, zodat u voldoet aan uw persoonlijke financiële doelen, zoals de aflossing van schulden, beleggen

AdvertisementBudgettering is een cruciaal aspect van de persoonlijke money management. Hiermee kunt u zien waar uw geld naartoe gaat elke maand en aanpassingen maken, zodat u voldoet aan uw persoonlijke financiële doelen, zoals de aflossing van schulden, beleggen en sparen. Er zijn een aantal items in uw maandelijkse budget op te nemen.

Maandinkomen

Het eerste wat op uw maandelijkse budget te nemen is uw netto maandinkomen, of de hoeveelheid geld die je elke maand te maken na belastingen en andere inhoudingen. Kijk naar de afgelopen paar loonstrookjes om precies te zien hoeveel u thuis elke maand te nemen. Inclusief alle bronnen van inkomsten, als een tweede baan of betalingen voor kind te ondersteunen die u ontvangt. Uw uitgaven en andere begrotingsposten dient dit aantal te evenaren. Als het totaal is meer dan je mee naar huis te betalen in totaal, dan ben je veel geld uitgeven; als het totaal veel minder, dan heb je wat meer geld toe te wijzen aan sparen, beleggen of andere uitgaven.

uitgaven

De meeste van uw budgettering items bestaan ​​uit uw maandelijkse uitgaven. Sommige kosten worden vastgesteld, zoals huis en auto betalingen, terwijl anderen maand variëren tot maand, zoals elektrische wissels. Een lijst van alle uitgaven van uw budget blad, met inbegrip van uw huis of huur betalen, huiseigenaren verzekering, vereniging van huiseigenaren vergoedingen en andere home onderhoudskosten. Vervolgens een lijst van uw auto kosten, zoals auto betalingen, gas en verzekering, dan een lijst van uw voedsel kosten, zoals boodschappen of uit eten gaan. Een lijst van alle aanvullende belastingen die u betaalt die niet worden afgetrokken van uw salaris, evenals hulpprogramma kosten, zoals de gemiddelde elektrisch, gas, kabel, telefoon en internet service kosten. Ook omvatten alle schuldaflossingen, zoals creditcards of leningen, evenals kinderopvang kosten, schoolgeld en donaties. Tot slot zijn een categorie voor entertainment, zakgeld of vakanties om ervoor te zorgen dat een deel van uw geld gaat in de richting van plezier.

Sparen en Beleggen

Besparingen is een ander belangrijk aspect van een budget. Sommige mensen lijst besparingen items voordat kosten om ervoor te zorgen dat ze zetten geld weg in besparingen per maand. U kunt een paar verschillende besparingen categorieën maken, zoals kid's college besparingen, pensioensparen en besparingen noodsituatie. Opslaan als zoveel als je kunt, maar beginnen met 5 procent tot 10 procent van uw maandelijkse inkomen in elke categorie besparingen. Als u een overschot op de begroting heeft, kunt u het overgebleven geld toe te wijzen in besparingen. Ook zijn een categorie voor investeringen. Neem een ​​investering klasse of raadpleeg een financieel adviseur voor beleggingsadvies.

ronden

Controleer uw budget items en vergelijk ze met uw recente bankafschriften om ervoor te zorgen dat alle kosten worden verantwoord. Als u gemist, zoals medische kosten, omvatten die ook. Zodra u zeker bent dat alle items worden verantwoord, optellen alle kosten, sparen en beleggen bedragen. Ze moeten uw totale nettoloon gelijk. Als ze hoger zijn, moet je ofwel extra geld elke maand of verminderen van enkele van uw uitgaven. Bijvoorbeeld, kunt u overschakelen naar minder dure telefoon of kabel plannen, of snijd deze diensten helemaal. Als u nog steeds geld overgebleven, toe te wijzen dat het geld in de richting van de aflossing van schulden sneller of op te slaan of meer te investeren.

Share This Post