Index / Eten drinken / Lijst van de Chinese groene groenten

Share This Post

Eten drinken

Lijst van de Chinese groene groenten

Er zijn tientallen Chinese groene bladgroenten, maar weinigen zijn beschikbaar in de Verenigde Staten. Napa kool en paksoi zijn beide vaak gemakkelijk verkrijgbaar bij keten supermarkten. De meer exotische Chinese groene bladgroenten, zijn echter moe

AdvertisementEr zijn tientallen Chinese groene bladgroenten, maar weinigen zijn beschikbaar in de Verenigde Staten. Napa kool en paksoi zijn beide vaak gemakkelijk verkrijgbaar bij keten supermarkten. De meer exotische Chinese groene bladgroenten, zijn echter moeilijker om de bron, maar je kan een goede selectie in uw lokale Aziatische markten te vinden. Afhankelijk van het klimaat, kunt u zelfs in staat om uw eigen groeien. Zaden zijn verkrijgbaar in kwekerijen en online.

Chinese kool en Chinese Lettuce

Ook wel Napa kool of gewonnen bok, Chinese kool is nauwer verwant aan rapen dan kolen. Het is het belangrijkste ingrediƫnt in de kim chi. Chinese kool gegeten kan worden gekookt of rauw en wordt gebruikt in soepen en wokgerechten. Napa kool groeit in kogelvormige hoofden. Winter Chinese sla is als een kruising tussen selderij en sla, terwijl de zomer Chinese sla is als een paardebloem-sla mix. Beide hebben eetbare stengels en sla-achtige bladeren en worden gebruikt in stir frietjes.

Chinese Spinazie, broccoli en mosterd

Chinese spinazie (en choy), of amarant, ziet eruit als bieten greens, met rode of paarse stengels en brede, donkergroene bladeren. Het is eigenlijk niet verwant aan spinazie, maar kreeg zijn naam in plaats van het uiterlijk. Chinese broccoli (gai lan) is een dunne-gestalkt donkergroene groenten met een kleine bloem of het hoofd dat een broccoli kroon lijkt. Het wordt meestal geserveerd gestoomd. Chinese mosterd (gai choy) een pittige mustardy smaak en is vergelijkbaar met mosterdgreens. De stengels zijn geelgroen en de dunne groene bladeren krullen vaak in zichzelf.

Bok Choy, Choy Som en tatsoi

Er zijn tientallen variƫteiten van paksoi, ook wel paksoi, maar slechts een paar zijn beschikbaar in de Verenigde Staten. Paksoi heeft witte ribben, vergelijkbaar met selderij, en brede groene bladeren. Baby paksoi is een miniatuurversie van de plant, niet een minder volwassen is. Baby paksoi heeft groene ribben en bladeren en groeit tot ongeveer zes centimeter in hoogte, vergeleken met de reguliere paksoi, die omhoog kan groeien van een voet in de hoogte. Choisam is zeer vergelijkbaar met paksoi, de belangrijkste verschil is dat het dunner ribben. Tatsoi is een andere groente die eruit ziet en smaakt als paksoi, maar met een iets rondere bladeren.

Chrysant Greens en zoete aardappel Bladeren

Chrysanthemum greens (tong hao) zijn niet de bladeren van de decoratieve plant met dezelfde naam. Ze worden gebruikt in veel Aziatische culturen. De bladeren zijn erg bitter. Zoete aardappel bladeren zijn te vinden in Aziatische en Afrikaanse recepten, meestal roer gebakken met andere eiwitten en groenten. Het lijkt erop dat veel van dezelfde gezonde eigenschappen als de wortel van de plant.

Share This Post