Index / tech / Lijst van bekende spyware en adware

Share This Post

tech

Lijst van bekende spyware en adware

Adware bestaat als een manier voor software fabrikanten om geld te verdienen op een downloadbare applicatie die gratis is voor de eindgebruiker, als reclame in een gratis krant. Advertenties zijn strategisch geplaatst in de software, en de programmeu

AdvertisementAdware bestaat als een manier voor software fabrikanten om geld te verdienen op een downloadbare applicatie die gratis is voor de eindgebruiker, als reclame in een gratis krant. Advertenties zijn strategisch geplaatst in de software, en de programmeurs geld verdienen met elke download. "Spyware" zijn twee verschillende dingen betekenen; het is zowel een meer sinistere naam voor adware en een bepaald type computergeheugen instrument surveillance dat pc-gebruik controleert door het opnemen van toetsaanslagen, het opslaan van screenshots en opslaan logins.

krokodil

Gemaakt door Claria, Gator is een van de meest frequent waargenomen soorten adware. Want het draait continu, kan het uw zoekopdrachten te controleren en informatie verzamelen door het analyseren van de websites die u bezoekt en de inhoud ervan. De applicatie biedt dan links en informatie voor de producten en de belangen van de computer van de gebruiker relevante aanbiedingen. Claria meldt dat alleen de eigenaar van de computer voornaam, postcode en land van verblijf worden uitgezonden te winnen Publishing.

CoolWebSearch

Een andere veel ontdekt adware-programma, CoolWebSearch is veel gevaarlijker beschouwd als uw computer dan Gator. De applicatie is een kaper, wat betekent dat het gebruik van codering om uw Internet browser te veranderen en om te buigen uw zoekopdrachten. Verschillende versies van CoolWebSearch gebruiken verschillende methoden; enkele druppel een CSS-stylesheet in mappen van uw browser, en anderen direct alle zoekopdrachten naar coolwebsearch.com. Weer anderen gebruiken programmering als ongevaarlijk sites zoals msn.com maskerade. De adware kan moeilijk te verwijderen; anti-virus gereedschap moet worden gebruikt.

Huntbar

Een andere toepassing gebruikt om advertenties en speciale aanbiedingen te leveren aan uw computer, Huntbar verandert je startpagina en zoekinstellingen zijn eigen. Na het bijhouden van bezochte websites en zoekwoorden op hen, het maakt gebruik van pop-up vensters, bars en tekstlinks in de zoekresultaten op de advertenties weergegeven op elk scherm personaliseren. Huntbar is gevaarlijk om de computer, omdat zijn constante verwerking kan tot 15 procent van het geheugen. Het kan handmatig worden verwijderd door de geassocieerde bestanden volledig verwijderen.

Share This Post