Index / Tuin / Life Cycle van een Gouden Cactus van het Vat

Share This Post

Tuin

Life Cycle van een Gouden Cactus van het Vat

Golden vat cactus (Echinocactus grusonii) is een stekelige, geribbelde cactus die groeit in een onvertakte sferische of cilindrische vorm. Het is winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11, of allee

AdvertisementGolden vat cactus (Echinocactus grusonii) is een stekelige, geribbelde cactus die groeit in een onvertakte sferische of cilindrische vorm. Het is winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11, of alleen in de zones 9 en 10, afhankelijk van de bron. Golden barrel cactus maakt een effectieve brandpunt in een woestijn tuin, hoewel de trage groei vraagt ​​om geduld van de kant van de tuinman.

zaden

Een gouden barrel cactus produceert zaden in papierachtige zaaddozen die zich ontwikkelen van bloemen aan de top van de plant. De zaden worden gezaaid in het voorjaar wanneer de temperatuur ongeveer 70 graden Fahrenheit. Zaai de zaden op het oppervlak van losse, zandige grond op een zonnige locatie. Omdat de zaden licht nodig om te ontkiemen, mogen ze niet worden behandeld, en de bodem moet vochtig blijven, terwijl de zaailingen zijn klein.

jonge Installatie

Een gouden barrel cactus zaailing groeit relatief snel, binnen een paar jaar, tot ongeveer 4 centimeter in diameter. Tijdens deze fase, de plant is een dichte stekelige bal. Zijn stekels komen uit uitstekende knobbels, zodat de geribbelde structuur die duidelijk zullen worden als de plant volwassen is meestal verborgen. De jonge cactus moet zorgvuldig water om gezond te blijven. Het moet veel water in de zomer en tolereert vocht beter dan de meeste cactussen, maar overmatig water in de winter zorgt ervoor dat het rotten.

volwassen plant

Als de plant volwassen wordt, is de groei vertraagt ​​aanzienlijk. Op de vervaldag, kan het monster ongeveer 3 voet in diameter, maar het vereist tientallen jaren zo groot te krijgen. Op de volwassen plant, de ribben 20 tot 40 loopt van de top tot de basis blijken. Zijn stekels groeien langs de ribben van geel areolen, die kleine oneffenheden voor alle cactussen die stekels, bloemen produceren of te compenseren scheuten zijn. stekels de gouden barrel cactus 'zijn ook geel. Als ze back-lit in de felle zon, produceren ze de gouden gloed die de plant zijn naam geeft.

bloemen

Een gezonde gouden barrel cactus begint de productie van bloemen als het is ongeveer 15 centimeter in diameter. De bloemen komen uit een wollige patch op de cactus 'top in het voorjaar en bloeien in de zomer. De bloemen zijn helder geel, maar ze zijn klein en niet erg opvallend. Tegen het einde van de zomer, hebben de bloemen geproduceerd zaad, het invullen van voortplantingscyclus van de plant. De cyclus gaat door tot het einde van de levensduur natuurlijke cactus, die meestal minder dan 100 jaar.

Share This Post