Index / Huis / Lichte Inrichtingen van de jaren 1920

Share This Post

Huis

Lichte Inrichtingen van de jaren 1920

Het einde van de Eerste Wereldoorlog in 1918 betekende het begin van het industriële tijdperk en een toename in het gebruik van elektrische energie. Verbeteringen in de elektrische transmissie samen met bredere distributie methoden, innovaties in de

Advertisement

Het einde van de Eerste Wereldoorlog in 1918 betekende het begin van het industriële tijdperk en een toename in het gebruik van elektrische energie. Verbeteringen in de elektrische transmissie samen met bredere distributie methoden, innovaties in de motor en de controle ontwerpen, en de introductie van de goedkopere en langduriger tungsten lamp - hielp brengen verlichting in de Amerikaanse huizen. Reclamecampagnes drong er bij de Amerikaanse huishoudens te moderniseren met de slogan: ". Electrify Your Home" Naarmate er meer huizen werden bedraad voor elektriciteit, elektrische lampen vervangen door de meer gevaarlijke gas en gecombineerde gas- en elektrische toestellen om schone verbranding, moderne verlichting te bieden.

Common verlichtingsarmatuur Styles

Craftsman / Bungalow

Gehuisvest in eiken houtbewerking of gehamerd koper, ijzer of koper bases, Craftsman / bungalow armaturen aanbevolen rechte lijnen met vierkante of rechthoekige vormen op zware ketens. Glas in lood lampenkappen op de top van de vierkante eiken spanten en basen werden gebruikt als tafel, accent en vloerlampen. Porselein glazen schalen en tinten waren eenvoudig en squarish in het ontwerp. Armaturen met frosted of amberkleurig glas en albast tinten in boxy vormen werden vaak opgehangen in het midden van een kamer als een kroonluchter, in keukens zoals hanglampen, in de slaapkamers en woonkamers als schans accenten, en als lantaarn-stijl veranda lichten.

Tudor periode

Tudor-stijl armaturen, die geleend van middeleeuwse ontwerpen, gekenmerkt uitgebreide darmen van kristal en glas in gietijzer, smeedijzer en tin. Elektrische kandelaars waren een trendy motief dat licht diffuus om een ​​oude wereld ambiance zorgen. Gietijzeren lantaarn-stijl armaturen gemaakt aantrekkelijke veranda verlichting. Elegante kroonluchters werden vervaardigd uit fijne smeedijzeren of tin, dat een cirkel van elektrische kandelaars met mini lampenkappen gehouden.

neoklassieke

Klassieke motieven, symmetrie en geometrische patronen gedomineerd neoklassieke ontwerpen met zijn sierlijke kristallen kroonluchters, schoon ingewikkelde lijnen en matglas in rollende golven en bladeren patronen. Lantaarn-stijl armaturen vaak had berijpt graniet glas, en Adam-style single-arm tinnen schansen gehuisvest elektrische kandelaars. Elegant albast teardrop en keramische schalen in roomwitte tinten opgehangen aan antieke koperen kettingen werden gebruikt als flush-mount plafond armaturen. In tegenstelling tot de boxy Craftsman / bungalow armaturen, Neoclassic ontwerpen benadrukte ronde vormen en zachte rondingen.

koloniale Revival

Ook wel aangeduid als Neo-Georgisch, koloniale Revival behield de traditionele elegantie van Federal-stijl en klassieke Griekse decor. Bekende ontwerpen bedrijven zoals Steuben, Tiffany, Händel en Pairpoint begon met de productie accent, tafel en staande lampen met uitgebreide glazen lampenkappen en antiek brons bases. Enkele voorbeelden van koloniale Revival armaturen zijn gecanneleerde glas bibliotheek schansen gewikkeld in smeedijzer, omgekeerde frosted glazen koepel plafond kommen met geschulpte cannelures, en dubbele kandelaar schansen ingekapseld in nikkel. Bollen werden vaak overgelaten unshaded hun natuurlijke luminescentie benadrukken.

Art Deco

Geïnspireerd door de machine leeftijd en de daaruit voortvloeiende explosie in de moderne kunst, Art Deco armaturen combineren traditionele en moderne elementen, lenen exotische motieven en 20e eeuwse avant-garde schilderkunst stijlen vroeg om een ​​statement dat zwenkte uit traditionele inrichting stijlen te creëren. Aangewakkerd deco glas met levendige symmetrische lijnen en cirkelvormige motieven waren vooral populair. Matglas slip tinten en gecanneleerde gekleurd glas ingekapseld in aluminium, nikkel en brons versierd muren en plafonds als schansen, hangers, kroonluchters en het plafond armaturen. Porselein bundt cake-vormige armaturen, vla glazen kommen en melk glas globes werden vaak gevonden in de buitenwijken van keukens.

Spaanse Revival

Doet denken aan de Europese ontwerpen uit de late jaren 1800, vaak gezien in rijke huishoudens, Spaanse Revival richt zich op het in Moorse stijl ontwerpen met behulp van zwaar smeedijzer, gestileerde bladeren, bessen, exotische vogels, libellen en andere culturele motieven geschilderd op de kathedraal frosted wereldbol plafond, glazen cilinder tinten en de lantaarn-stijl scones en hangers. Hanglamp armaturen waren populair, zoals brons ingekapseld plafond hangers met barnsteen craquelé cilinder tinten, net als rustieke ronde met de hand smeedijzeren kroonluchter-stijl armaturen voorzien van elektrische kaarsen die in het centrum van eet-en woonkamer gebieden met kettingen hingen.

Share This Post