Index / Gezondheid / Levensverwachting voor kanker van de alvleesklier

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting voor kanker van de alvleesklier

Alvleesklierkanker is de 4e belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker. De belangrijkste rol van de alvleesklier om enzymen en hormonen die helpen bij de vertering en reguleren het metabolisme van suiker afscheiden. Alvleesklierkanker begint

Advertisement

Alvleesklierkanker is de 4e belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker. De belangrijkste rol van de alvleesklier om enzymen en hormonen die helpen bij de vertering en reguleren het metabolisme van suiker afscheiden. Alvleesklierkanker begint in het weefsel en verspreidt zich snel. Symptomen niet verschijnen totdat de kanker is gevorderd, waardoor de vroege opsporing moeilijk en niet typisch. Aangezien de pancreas niet kan worden verwijderd, behandeling bestaat meestal uit bestraling, chemotherapie en gerichte medicijnen.

Alvleesklier kanker Staging System

Het risico voor het ontwikkelen van alvleesklierkanker 1 in 76, hetgeen neerkomt op 1,3 procent. Hoewel het totale risico op alvleesklierkanker laag is, statistisch gezien, dodelijke slachtoffers zijn hoog, omdat de kanker is moeilijk te diagnosticeren vroeg. De fase waarin de kanker wordt gediagnosticeerd is belangrijk bij de behandeling beslissingen en levensverwachting.

Het Gemengd Comité American on Cancer ontwikkelde een staging systeem genaamd TNM. De enscenering systeem bestaat uit drie elementen: T, N en M. Als cijfers of letters worden gebruikt na de T, N of M, ze zorgen voor meer details. Om de levensduur van een alvleesklierkanker patiënt te benaderen, moet de enscenering proces worden geïdentificeerd.

T, N en M

De T in staging beschrijft de grootte van de tumor (en), die wordt gemeten in centimeters. Dit staging identificeert ook of de verspreiding van kanker. N op staging uitgelegd als de kanker zich naar de lymfeklieren. De M staat voor metastase. Wanneer een metastaseert, het zich naar andere organen van het lichaam. Met alvleesklierkanker, de lever, longen en het buikvlies zijn de meest doelgerichte organen voor metastase.

Cijfers en Stages

De cijfers of letters die kunnen worden weergegeven na de T, N en M geven meer informatie over de progressie van de kanker.

• De cijfers 0 tot 4 vertegenwoordigen ernst.
• De letter X betekent "niet kan worden beoordeeld."
• De letters "wordt", de tumor is opgenomen in de bovenste lagen van de pancreas duct cellen.

Deze informatie wordt dan gecombineerd om een ​​podium toewijzen. Etappes I tot IV, IV met de meest ernstige.

• Fase 0 (Tis, N0, M0)
• Fase IA (T1, N0, M0)
• Fase IB (T2, N0, M0)
• Fase IIA (T3, N0, M0).
• Fase IIB (T1-3, N1, M0)
• Fase III (T4, elke N, M0)
• Fase IV (Elke T, Elke N, M1)

Survival van Stage

De levensverwachting voor alvleesklierkankerpatiënten wordt in 5-jaar segmenten afhankelijk van het stadium van kanker. Hieronder zie je elke fase en het percentage van overleven.

Stage IA = 37 procent
Stage IB = 21 procent
Stage IIA = 12 procent
Stage IIB = 6 procent
Stage III = 2 procent
Stage IV = 1 procent

De algemene levensverwachting Timeline

Kortom, ongeveer 20 procent van pancreaskanker patiënten wonen minstens 1 jaar na de diagnose. Echter, minder dan 4 procent wonen meer dan 5 jaar. Risicofactoren voor het ontwikkelen van pancreaskanker zijn obesitas, roken, familiegeschiedenis, leeftijd en ras.

Share This Post