Index / Gezondheid / Levensverwachting voor galblaas kanker

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting voor galblaas kanker

Galblaas kanker is een zeldzame aandoening die wordt gekenmerkt door kwaadaardigheid van de gal tractus. Levensverwachting voor galblaas kanker is afhankelijk van wanneer het wordt gediagnosticeerd en of deze kan worden verwijderd met een operatie. F

Advertisement

Galblaas kanker is een zeldzame aandoening die wordt gekenmerkt door kwaadaardigheid van de gal tractus. Levensverwachting voor galblaas kanker is afhankelijk van wanneer het wordt gediagnosticeerd en of deze kan worden verwijderd met een operatie.

Fase 1

Galblaas gediagnosticeerd tijdens deze fase wordt behandeld door verwijdering van de galblaas. Als de kanker is beperkt tot de galblaas voering, is er een 100% overleving gedurende ten minste 5 jaar na de operatie; echter slechts 15% van de patiƫnten overleeft 5 jaar na operatie als de kanker is uitgezaaid naar de spier.

fase 2

De tweede fase van galblaas kanker wordt gekenmerkt door de verspreiding van kanker naar een nabijgelegen orgaan. Slechts 20% van de mensen gediagnosticeerd in dit stadium overleven ten minste 5 jaar na de operatie.

fase 3

Tijdens de derde fase, de kanker zich verspreidt naar het nabijgelegen organen en lymfklieren; slechts 5% van de mensen gediagnosticeerd tijdens deze periode te overleven ten minste 5 jaar na de operatie. De kanker kan ook worden voortbewogen voor chirurgie, waardoor het overlevingspercentage aan 6 maanden tot 2 jaar na de diagnose verminderen.

fase 4

Per fase 4 is de kanker onbruikbaar. Ongeveer 1% van de mensen gediagnosticeerd tijdens fase 4 zal langer leven dan 2 jaar na de diagnose.

overwegingen

Volgens Cancer Research UK, heeft 5 jaars overleving niet dat een persoon zal alleen wonen 5 jaar. Onderzoek is beperkt tot 5 jaar na de behandeling, omdat kanker minder waarschijnlijk terugkeren na die periode.

Share This Post