Index / Gezondheid / Levensverwachting van mensen met aids

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting van mensen met aids

Het bepalen van de levensverwachting van mensen met HIV (humaan immunodeficiëntie virus) en AIDS (verworven immuundeficiëntiesyndroom) kan moeilijk zijn omdat er een aantal factoren die invloed hebben op hoe lang een besmette persoon leeft. Een van d

Advertisement

Het bepalen van de levensverwachting van mensen met HIV (humaan immunodeficiëntie virus) en AIDS (verworven immuundeficiëntiesyndroom) kan moeilijk zijn omdat er een aantal factoren die invloed hebben op hoe lang een besmette persoon leeft. Een van de belangrijkste factoren is hoe lang het duurt voor de individuele AIDS zich ontwikkelen. Hoewel veel mensen beschouwen een HIV-positieve persoon naar een AIDS-patiënt zijn, worden de twee voorwaarden in verband, maar apart. Andere factoren zijn onder meer algemene niveau van de gezondheid, leefstijl en behandeling en onderwijs beslissingen van een individu.

Gemiddelde levensverwachting

Een HIV-positieve persoon kan leven voor een decennium of meer alvorens aan AIDS. Zodra hij is gediagnosticeerd met AIDS echter de gemiddelde duur van de ziekte is ongeveer vier tot vijf jaar. Met de beschikbaarheid van behandelingen voor HIV virale lading en verbeteren van het immuunsysteem gezondheid, veel mensen die vroeg gediagnosticeerd verwachten een ongeveer normale levensduur hebben.

Lifestyle

Een individu levensstijl kan een grote invloed op hoe lang ze ooit zal leven besmet met HIV te hebben. Positieve lifestyle opties omvatten het handhaven van een evenwichtige voeding (met een verhoging van de calorieën), die vastzit aan regelmatige lichaamsbeweging, het bijhouden van vaccinaties up-to-date, en de eliminatie van negatieve invloeden zoals sigaretten, alcohol en recreatieve drugs. Deze stappen kunnen verscheidene jaren aan de levensduur van een HIV-positieve persoon.

Vroege en agressieve behandeling

Een van de belangrijkste factoren in het leven van een lange en relatief gezond leven met hiv en aids is een vroege diagnose leidt tot vragen en agressieve behandeling met antiretrovirale geneesmiddelen. Vast te houden aan een strikte behandeling schema helpt om drug tolerantie te voorkomen, waardoor de antiretrovirale geneesmiddelen om te werken op volle potentie om HIV virale tellingen laag te houden. Vroege diagnose en behandeling kan jaren toevoegen aan het leven van een HIV-positieve persoon en kan veel van die extra jaren relatief ziekte-vrij te maken. Agressieve behandeling kan ook verhoging van de levensduur van een patiënt met een latere diagnose of symptomatische presentatie op het moment van diagnose.

Onderwijs

Onderwijs speelt een belangrijke rol in het verhogen van de levensverwachting van mensen met hiv en aids. Niet alleen kan het onderwijs hulp AIDS-patiënten en HIV-positieve individuen leren nieuw onderzoek en klinische mogelijkheden, maar voorlichting over het virus kan stress, die op zijn beurt, vermindert de kans op ziekte verminderen. Studies hebben aangetoond dat HIV-positieve personen die op de hoogte blijven en up-to-date over hun ziekte te leven langer en gezonder leven gemiddeld dan degenen die dat niet doen.

Pro-actief

Vertrouwen en positief denken kan de levensverwachting net zo twijfel te verhogen en defaitisme kan verlagen. Veel hiv-positieve mensen vinden hun roeping in hiv bepleiten, een gevecht ze meestal blijven in AIDS diagnose en in veel gevallen tot de dood. Als onderdeel van een grotere oorzaak kan helpen die nog steeds bang zijn over hun diagnose vondst doel in hun leven, hen te bevrijden van angst en twijfel die kan leiden tot nonadherence therapie. Advocacy kan ook helpen patiënten te voldoen anderen die leven met de ziekte, met voorbeelden van hoe je een volwaardig en actief leven te leiden met een relatief normale levensduur ondanks HIV-infectie of AIDS-status.

Share This Post