Index / Gezondheid / Levensverwachting van iemand met sikkelcelziekte

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting van iemand met sikkelcelziekte

Sikkelcelziekte is een pijnlijke, genetische aandoening die iemands levensverwachting vermindert. In sikkelcelziekte, hemoglobine, een eiwit in rode bloedcellen die zuurstof vervoert, zorgt ervoor dat de rode bloedcellen sikkel vormige in plaats van

AdvertisementSikkelcelziekte is een pijnlijke, genetische aandoening die iemands levensverwachting vermindert. In sikkelcelziekte, hemoglobine, een eiwit in rode bloedcellen die zuurstof vervoert, zorgt ervoor dat de rode bloedcellen sikkel vormige in plaats van glad en rond zijn. Deze misvormde rode bloedcellen niet zo lang leven als gezonde mensen en hun een snelle dood leidt tot bloedarmoede. Ze steken ook en vormen klonten in de bloedvaten die leiden tot een aantal complicaties.

types

De Universiteit van Maryland Medical Center bakent vijf variaties van sikkelcelziekte als zijnde de meest voorkomende. Met sikkelcel trait iemand slechts drager van het gen en geen symptomen weergegeven. Sikkelcelanemie of HbSS, is de meest voorkomende en meest ernstige vorm met de kortste levensduur. Sikkelcel - hemoglobine C ziekte, sikkelcel-hemoglobine E ziekte en sikkelcel beta-thalassemie veroorzaken allemaal meer gematigde symptomen van de ziekte.

symptomen

Symptomen van sikkelcelziekte zijn onder andere bloedarmoede, acute pijn, vermoeidheid, koorts en geelzucht.

Diagnose

Tegenwoordig zijn de meeste staten testen sikkelcelziekte als onderdeel van hun standaard pasgeboren bloed schermen. Artsen kunnen verscheidene tests gebruiken om sikkelcelziekte omvattende een CBC (compleet bloedbeeld) en een sikkelcel test waarbij bloedcellen onder een microscoop onderzocht om te kijken naar hun vorm diagnosticeren.

Behandeling

Sikkelcelziekte kan op dit moment niet te genezen en de behandeling is ontworpen om te minimaliseren pijn en crises en om infecties af te weren.

Levensverwachting voor sikkelcelanemie

De levensverwachting van een persoon met type HbSS sikkelcelanemie is tweeënveertig jaar voor mannen en achtenveertig jaar voor vrouwen volgens een artikel gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Levensverwachting Variations

Patiënten met sikkelcelziekte-hemoglobine C ziekte hebben een levensverwachting van 60 jaar voor mannen en 68 jaar voor vrouwen. Mensen met sikkelcelziekte eigenschap hebben een normale levensverwachting.

Share This Post